Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Wątek: Pytania o 5D

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Ja bym powiedział: "Tam miałeś naciąg filmu, tutaj masz matrycę"
    Reszta się zgadza :-)
    Tam najwięcej baterii pożerał naciąg filmu, tutaj wyświetlacz. O to mi chodziło.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Tam najwięcej baterii pożerał naciąg filmu, tutaj wyświetlacz. O to mi chodziło.
    To się zgadza.
    Mój tok myślenia był nieco inny: LCD możesz wyłączyć - motoru i matrycy nie.
    Tak więc nie ma miedzy nami sprzeczności :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    No to masz szczescie! Jesli poczekasz dwa tygodnie, to kupujac po
    15 pazdziernika w US zaoszczedzisz na zestawie 5D+24-70L $700 (!).
    Podwojny rebate - na 5D - $600, na 24-70L - $100.
    Biorac to pod uwage 5D mozna kupic w renomowanych sklepach
    za ~$2100 co w/g mnie jest super cena za ten aparat.
    Co do 24-105L czy 24-70L to ja polecam 24-70L.

W jakich sklepachw stanach mogla by sie pojawic taka obnizka i czy ktos by mi mogl mi podac adres jakiegos sprawdzonego sklepu w stanach, lub w UK(jesli ta obnizka tez ma dotyczyc UK) jako ze sie tam teraz znajduje?? pozdrawiam
    dzieki za pomoc
    a co to jest aparat???

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Rozbawiła mnie ta dyskusja o prądożerności. Wiadomo, że IS zżera prąd i to jest oczywiste dla kogoś kto ma jakąś elementarną wiedzę o technice.

Co do porównania D200 i 5D w kwestii ergonomii i AF to ja w 5D nie narzekam, jest bardzo ok, lepiej niż było w 20D. Bliski kolega za moją namową kupił D200 Nikona i miałem okazję go wszechstronnie przetestować. Kumpel bardzo sobie chwali ergonomię 5D i w kwestii przedniego kółka ma rację. W Canonie jest ono zdecydowanie wygodniejsze. Ja za to zdecydowanie bardziej wolę przycisk podglądu głębi ostrości w Nikonie a także sposób wyboru pomiaru światła. Jeżeli chodzi o wybór ISO czy zdjęcia seryjne to jest mi to obojętne. Menu Nikona choć lepsze niż w D70 czy D50 jednak mnie nie powala. Nauczony nastawami z 20D w 5D czuję się jak ryba w wodzie.

Konkluzja - ergonomia ogólna lepsza w D200 choć nie jest to jakaś ogromna różnica. Ergonomia samego chwytu jest porównywalna jak dla mojej ręki, jest to raczej kwestia indywidualnych preferencji. Co do AF, biorąc pod uwagę pracę z dobrymi stałkami powinno być bardzo dobrze. Moja 50/1.4 na pełnej dziurze trafia idealnie. Co do szybkości pracy AF wielkich różnic w stosunku do 20D nie zauważyłem, ale i bezpośrednio nie porównywałem. Skoro takich wielkich różnic nie widzę to znaczy że zbytnio tą szybkością od siebie nie odbiegają. Natomiast da się zauważyć większa pewność i szybkość w ostrzeniu w tzw. "ciemnicy". AF w Nikonie na szkłach które miałem okazję podłączyć także działał bardzo poprawnie.

Co się tyczy jakości zdjęć, to.... kumpel chciał mi kark przetrącić, bo szczególnie w gorszych warunkach to Nikon bardzo odstaje i to od razu widać Jeżeli nie chodzi o szybką reporterkę w deszczu a o jakość zdjęć to zdecydowanie 5D.
    FOTOINKWIZYTOR

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez redmansas Zobacz posta
    W jakich sklepachw stanach mogla by sie pojawic taka obnizka i czy ktos by mi mogl mi podac adres jakiegos sprawdzonego sklepu w stanach,
    Wybrane produkty musisz kupic pomiędzy 15.10.2006 a 15.01.2007 w USA u tylko autoryzowanych dealerów Canona - najlepszy B&H - potem wycinasz kody kreskowe z paczki kuriera, z paczki produktu, wysyłasz i czekasz od 3 do 6 miesięcy.

Domyślnie

hmmm a ile czekam na dostawe i jak bardzo to jest pewne a jak moge sie dowiedziec czy nie bedzie podobnej promocji w sklepach w UK??
    a co to jest aparat???

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    w USA u tylko autoryzowanych dealerów Canona - najlepszy B&H
    Buydig.com czy beachcamera.com sa znacznie lepsze Do NY nie ma ani przesylki ani podatku i ceny tez maja czesto sporo nizsze.

Oprocz 235$ taxu dodatkowo 50$ taniej.

Hmm... Oni to mi powinnni taka piatke za reklame gratis dac
    ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja myślę że canon będzie na tyle uprzejmy, że do europy te obniżki też trafią.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

viperjn
    Guest

Domyślnie

Witam Wszystkich.
    Bardzo często czytam to forum nie uczestnicząc w dyskusjach ale do rzeczy miałem 20D i mam 5D jakość zdjęć na 5 ale AF mnie powalił często się gubi.
    Odnośnie optyki to oczywiście mam 300 /f4 LIS + 1,4 konwenter no i gubi sie na dalekim tele. Miałem pożyczonego od kumpla 1D Mark IIN i dopiero to jest to akurat w moim zastosowaniu - czyli zdjęć przyrody ptaków.
    Reasumując 5D zalezy do czego wtedy odpowiedz lepszy czy zły
    Usłyszałem kiedyś takie sformułowanie są L i cała reszta obiektywów oraz 1D i cała reszta body.....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Buydig.com czy beachcamera.com sa znacznie lepsze Do NY nie ma ani przesylki ani podatku i ceny tez maja czesto sporo nizsze.

Oprocz 235$ taxu dodatkowo 50$ taniej.

Czy ewentualnie jesli bym kupowal ze stanow moglbym liczyc na twoja pomoc?? 5 nie zamierzam stosowac do fotografii ptakow ale mam nadzieje ze AF ma jednak lepszy niz 20/30D bo cos czytalem na forum ze ma jakies 6 punktow AF ukrytych co poprawia ostrosc

Ale ta obnizka to ma byc ceny czy jako cash back?? bo w UK jest 200 pandow plus 1 gb??
    a co to jest aparat???

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów