Stronkę Ramzy znam od kiedyś tam![]()
Bardzo chętnie bym zobaczył więcej zdjęć TEJ pani :grin:
Generalnie prace Ramzy można zobaczyć na stronie, www.teoriakreatywnosci.com - która dzisiaj nie działa, albo 'coś' się zmieniło i działa jak działa.
Dodatkowo wrzucam zdjęcie które kiedyś tam znalazłem.
Prawdopodobnie to prace tego samego autora. Mniam ;-)
A mi sie nie podoba. Jak mawia moj znajomy fotografik "takie zdjecia portafi kazdy zrobic". Co w tlumaczeniu na polski znaczy: ladna modelka+ odpowiednio ustawione swatlo + troche fotoszopa = produkt masowy rodem z CKM
Pkt 8 regulaminu forum
A czemu ma robic? Po co robic zdjecia z ktorych wieje nuda, ktorych jedyna warosc to ladna modelka i poprawne oswietlenie i zastosowanie sie do kilku innych regul sztuki? Ja rozumiem, na meski punkt widzenia moga wplywac buzujace homrony - ale panowie! chyba mozna oddzielic dobra fotografie od przyjmnych obrazkow.
(A akurat ten gosciu, z ktorego to cytat, robi zdjecia ********e. Po obejrzeniu portfolia papierowego nie moglam spac przez trzy dni![]()
)
Ostatnio edytowane przez Kalina ; 01-10-2006 o 16:12
Pkt 8 regulaminu forum
Mam na mysli pana na S. Niestety tych zdjec, o ktorych mowa, nie ma w sieci, wiec nie moge pokazac o co mi chodzi.
Pkt 8 regulaminu forum
To nie jest takie proste modekla + światło + PS... jeśli tak to rzeczywiście, gdzie są te zdjecia? Znam kilkanaście osób, fotografujących mniej lub bardziej ambitnie, które gdy stanęły przy lampach błyskowych to głupiały totalnie. Więc trzeba mieć jakąś wiedzę i umiejętność żeby chociaż "zapanować" nad światłem... do tego jeszcze trzeba dogadać się z modelką, ułożyć plan, kadr, trzeba też umieć tego PSa obsłużyć, dobrać aparat, obiektyw... pomierzyć światło, dobrać czułość, ustawić balans bieli etc... dużo tego jak na KAŻDEGO fotografującego.
nie ważne, że potrafi dobrać obiektyw. ważne, że kicha. poprawna, ale kicha..