Strona 15 z 51 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 507

Wątek: Co pokazalo TVN?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ja to sobie cynicznie tłumaczę tak: wszystkie te historie, targi, "korupcja"... przecież wszyscy dobrze wiemy, że to jest normalne i tak jest wszędzie! Czy to w Kaczolandzie, czy w Chameryce, czy w jakimś innym Kongo czy Ghanie. Tak, w kraju Milki i zegarków też ;-) I tak, również na poziomie "załatwcie mi te sprawy sądowe", że o płaceniu prywatnych zobowiązań z publicznej kasy nie wspomnę.

Tyle że w bardziej dojrzałych politycznie krajach normalne jest też, że po aferze tego typu jak ta z taśmami Beger, następuje dymisja rządu/parlamentu/prezydenta czy kto tam akurat miał pecha zostać wywleczony na światło dzienne. I nie dlatego, że politycy są "przyzwoici" ale dlatego, że po prostu takie są zasady tej zabawy.. to tak jak protokół dyplomatyczny - mnóstwo dziwacznych zachowań kultywowanych "bo tak wypada". Najwyraźniej PiS postanowił lekko zmodyfikować reguły :-D

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Co za tym idzie idealnie się nadaje do zwalczania wyimaginowanego "układu".
    Przetargi od poziomu gmin do centralnych są uczciwe, kolesie od lat nie rozdają sobie posad, nie ma przekrętów w różnych instytucjach i urzędach wszystkich szczebli, nie "załatwia" się przyjęcia do bezpłatnej państwowej szkoły wyższej, nie ma ustaw i rozprządzeń pod "naszych", nikt nigdy nie palił żadnych teczek, itd., itp. Oczywiscie, że nie ma "układu".
    Wini

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

mania prześladowcza i myślenie kto nie jest z nami jest w układzie ....

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Takie targi jak z Beger i innymi posłami to wszędzie norma ale... PiS miał być wreszcie tym jedynym moralnym i uczciwym i z takimi praktykami skończyć. To co się stało pokazuje tylko niebywałą hipokryzję Kaczyńskiego i jego wykonawców i tym samym obnaża jaka jest rzeczywistość.
    Myślę że w PiSie panuje absolutne przekonanie że cel uświęca wszelkie środki włącznie z przekupstwem i korupcją, byle tylko mieć pełnię prawie że dyktatorskiej władzy do realizacji własnych celów. To widać w wielu działaniach obecnej władzy, która atakuje każdego kto ma inne zdanie i realną możliwość działania nie po myśli rządzących. Trybunał Konstytucyjny, sądy, TV, sejm, wszędzie można znaleźć "wrogów", których próbuje się obrazić nazywając "układem" gdy tylko spróbują "podskoczyć" Kaczyńskiemu.
    Taka jest właśnie argumentacja działań PiSu, "kto nie jest z nami, ten należy do układu i jest przeciwko nam". Jak za Gomułki, tyle że wtedy zamiast "układu" byli agenci imperializmu i niemieccy rewizjoniści granic na Odrze i Nysie. Argumenty padały wtedy bardzo podobne, partia chciała dobrobytu dla mas tylko wrogowie przeszkadzali. Też walczono z korupcją np. skazując na śmierć dyrektora warszawskiego Miejskiego Handlu Mięsem jako głównego prowodyra "afery mięsnej". Dzisiaj PiS chce moralności dla wszystkich tylko wrogie siły związane z układem przeszkadzają, a za wszystkim stoi Platforma
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 28-09-2006 o 09:57

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    Przetargi od poziomu gmin do centralnych są uczciwe, kolesie od lat nie rozdają sobie posad, nie ma przekrętów w różnych instytucjach i urzędach wszystkich szczebli, nie "załatwia" się przyjęcia do bezpłatnej państwowej szkoły wyższej, nie ma ustaw i rozprządzeń pod "naszych", nikt nigdy nie palił żadnych teczek, itd., itp. Oczywiscie, że nie ma "układu".
    Zakladając, że twoja diagnoza odnośnie istnienia mitycznego układu jest słuszna, to z pewną nieśmiałością chciałbym zauważyć, że:
    1. to np. prokurator krajowy Kaczmarek pomógł swemu synowi dostać sie na uczelnię.
    2. PiS napisał nowelizaję m.in. ustawy medialnej "pod siebie". Podobnie z ustawą samorządową.
    3. Co do posad, PiS obsadził swoim ludźmi wszystko co się dało: spółki skarby państwa, zarządy i rady nadzorcze mediów publicznych, nie mówiąc o instytucjach państwowych.

itd.

Podążając Twoim tokiem rozumowania chciałoby się powiedzieć, że PiS zastępuję dawny "układ" nowym, tzn. swoim. I to tyle tytułem komentarza.

Robert

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Wczoraj na TVN24 widziałem piękne hasło:

Jaki rząd taka Mata Hari

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    I jeszcze jedno, skoro PiS posiada wszystkie instrumenty: prokuraturę, MSW, ABW, od niedawna CBA, to chyba nie powienien mieć większych problemów ze zwalczaniem tego "układu". Skoro mu się nie udaje to albo jest wybitnie nieudolny, albo po prostu ten "układ" ktoś sobie wymyślił na potrzeby kampanii wyborczej i walki politycznej. Jeno i drugie nie nastraja optymizmem...

Robert

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    Podążając Twoim tokiem rozumowania chciałoby się powiedzieć, że PiS zastępuję dawny "układ" nowym, tzn. swoim. I to tyle tytułem komentarza.

Robert
    Bardzo prawdopodobne. Nie napisałem, że tak nie jest :-D
    Wini

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    Ja nie muszę połykać żadnego haczyka, mam swój rozum, którym staram się kierować i sam wyciągam wnioski. Wiele osób jeszcze przed wyborami miało bardzo złe przeczucia, co stanie się jeśli PiS dojdzie do władzy i nie mylili się.

Prawda jest o wiele prostsza niż Ci się wydaje. Kaczyńskich nie trzeba komrpomitować. Ten "układ" sam się komrpomituje z każdym dniem swoich rządów.

Nie wszystko im się udaje? Chyba kpisz. Może mi wymienisz jedną sensowną rzecz, którą udało im się zrobić. Gdzie obietnice: niższych podatków, ułatwień dla przedsiebiorców, 3 mln mieszkań, odpartyjnienia mediów itd.? Chyba że za sukcesy uznasz skłócenie rządzącej opcji ze wszystkimi instytucjami, tworzenie na nowo historii najnowszej, obsadzenie wszystkich stanowisk swoimi ("kompetentnymi" inaczej) ludźmi, upartyjnienie mediów publicznych, politykę bezsensownego rozdawnictwa (sławne becikowe), zwaną górnolotnie "solidarną"?

Oczywiście każdy ma prawo do własnych podglądów, ale dyskutujmy na argumenty, a nie puste slogany.

Robert
    a jak może się udać, jak wszelkie ustawy są kasowane przez głosy opozycji, która z natury głosuje przeciw na zasadzie "nie bo tak chce PIS". Stąd szukanie głosów. Stąd chory układ z Samoobroną. Ale ostatnio nawet Oni się wypieli stąd i Leper został odsunięty. Jak mi powiesz, że PO niczego nie łamało, to powiedz na cvzym ich praca polegała i za co pieniądze nasze brali. Za marsze równości??? Daj przykład, że zagłosowali zgodnie dla dobra ojczyzny. Teraz mnie się pytasz co się udało? Miało się już udać, ale nie wolno było do tego dopuścić - stąd to wszystko. Pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza Zobacz posta
    Wczoraj na TVN24 widziałem piękne hasło:

Jaki rząd taka Mata Hari

To jest w tym wszystkim najbardziej zabawne.
    Wielki Strateg, Genialny Napoleon PiS-u ośmieszony przez Renatę Beger, lubiącą owies intelektualistkę z Samoobrony.
    To jest po prostu żenujące.
    Czekam jeszcze na wypowiedź Prezydenta, mam nadzieję, że wspomni o układzie wiadomych sił, liberałach, wściekłym ataku itd..:wink:
    Pozdrawiam

PrzemoC

Strona 15 z 51 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów