Zamieszczone przez
Rob
Ja nie muszę połykać żadnego haczyka, mam swój rozum, którym staram się kierować i sam wyciągam wnioski. Wiele osób jeszcze przed wyborami miało bardzo złe przeczucia, co stanie się jeśli PiS dojdzie do władzy i nie mylili się.
Prawda jest o wiele prostsza niż Ci się wydaje. Kaczyńskich nie trzeba komrpomitować. Ten "układ" sam się komrpomituje z każdym dniem swoich rządów.
Nie wszystko im się udaje? Chyba kpisz. Może mi wymienisz jedną sensowną rzecz, którą udało im się zrobić. Gdzie obietnice: niższych podatków, ułatwień dla przedsiebiorców, 3 mln mieszkań, odpartyjnienia mediów itd.? Chyba że za sukcesy uznasz skłócenie rządzącej opcji ze wszystkimi instytucjami, tworzenie na nowo historii najnowszej, obsadzenie wszystkich stanowisk swoimi ("kompetentnymi" inaczej) ludźmi, upartyjnienie mediów publicznych, politykę bezsensownego rozdawnictwa (sławne becikowe), zwaną górnolotnie "solidarną"?
Oczywiście każdy ma prawo do własnych podglądów, ale dyskutujmy na argumenty, a nie puste slogany.
Robert