Zobacz wyniki ankiety: skaldak czy firmowy ?

Głosujących
98. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 85

Wątek: komp: skladak czy firmowy ?

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Podgrzała się nasza dyskusja, poniekąd jestem prowodyrem tego tematu. Nie mam nic przeciwko składakom oprócz tego, że są gorsze w użytkowaniu i bardziej zawodne i to opinia po 10 latach pracy w branży gdzie prawie każde sprzedawane przez naszą firmę urządzenie wymaga sterownika komputerowego. Od 1997 roku sprzedajemy tylko Dell'e i nie było nigdy problemu z poprawnością pracy oprogramowania i komputera ze sprzętem. Kiedy klient podstawiał HP/Compaq (ale nie low cost) lub IBM'a też nie było problemów. Ze składakami często bywały problemy i kończyło się, że klientowi trzeba było podstawić Dell'a aby się przekonał, że problemy w pracy urządzenia to "wina" składaka. Takie działanie kończyło się prawie zawsze zakupem komputera firmowego i użytkownik przyznawał nam rację i to mnie przekonuje do wyższości firmówek.
    Druga sprawa dotyczy tego co napisał Muflon, dostepność części zamiennych.
    Maxdata składa tak jak składa ale to nie obecność najnowszych podzespołów jest gwarancją dobrej i wydajnej pracy a dopasowanie (kompatybilność) podzespołów. Widziałem Dell'e z PIII, które były szybsze od składaków z P4 i nie wieszały się.
    Poza tym zapraszam do oejrzenia jak taki Dell jest złożony w srodku, wszystko jasne i klarowne, łątwe do serwisowania, dopracowane szczegóły.
    Konfiguracje, Dell'a można sobie konfigurować z pewnej grupy elementów na stronie www.dell.com.pl, warto sobie zajrzeć.
    No i ostani argument, składaki powstają w Polsce na małych marżach a co powiedie na dużą montownię Dell'a, która ma zatrudnić kilka tysięcy osób a wraz z kooperantami ma to być ponad 12 000 miejsc pracy???
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Hihi, ja od mniej więcej podobnego czasu (1997) mam do czynienia głównie z Dellami Najpierw na uczelni w PL, potem na uczelni w CH (wiadomo że mają niezłe wejścia w edukacji), w międzyczasie laptopy (prywatne/firmowe) - sam zresztą bardzo lubię laptopy Della i je kupuję

Również podziwiałem rozwiązania we wnętrzu ich pecetów, czystość, odprowadzanie ciepła, kabelki... które to features sa oczywiście fajne dopóki nie chcemy zainstalować czegoś innego niż firmowe-podzespoły-za-grubą-kasę Jak na przykład pamięć RAM inną niż 3x droższa z napisem Dell w Optiplexie (nie pamiętam dokładnie modelu, okolice czasów Pentium 120) w którym była sprzętowa blokada na pamięci inne-niż-jedyne-słuszne

Faktem jest że rzeczywiście, kilka lat temu róznica między przeciętnym (ani złym ani dobrym) składakiem a Dellem o podobnej konfiguracji była, mała, ale widoczna.. za to w cenie była zdecydowanie widoczna A teraz w sumie (CH) kupienie Della w porównaniu do składaka wcale nie wychodzi tak drogo.

Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Muflon teraz można wkładać pamięci Kingstona do Dell'a i nie ma blokady na takie rozwiązanie. Laptopy Dell'a miałem dwa teraz ćwieczę trzeciego są niezłe ale muza była lepsza w Toshibie
    U nas Dell niestety dostępny jest tylko dla firm.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

no to nowy news ;-)

ostatnio wybuchaly dell'e znane byly przypadki ze i sony sie zjaralo a teraz czas na ThingPady kto nastepny?

mkd
    Guest

Domyślnie

baterie sony wybuchali, a nie delle jako takie, tak a propos. tak samo jak w applach.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    no to nowy news ;-)

ostatnio wybuchaly dell'e znane byly przypadki ze i sony sie zjaralo a teraz czas na ThingPady kto nastepny?
    zapomniales o apple

Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    no to nowy news ;-)

Jac widać mamy dyskusję do krwi ostatniej. Zabawa z laptomai Dell'a i wymiana baterii to wina Sony, które dostarczyło Dell'owi 4 mln wadliwych baterii a Dell po odkryciu sprawy wymienia wszytkie wadliwe ogniwa. Ciekawe, którego składacza składaków byłoby stać na taką akcję?? Zdarzenie przez Ciebie przytoczone utwierdza mnie w przekonaniu, że Sony to jednak badziewna firma (na marginesie w Japonii mają prokuratora na głowie) a Dell jest o.k. bo dba o klientów niezależnie od kosztów. Znasz takiego składacza niefrmowych składaków??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Zabawa z laptomai Dell'a i wymiana baterii to wina Sony, które dostarczyło Dell'owi 4 mln wadliwych baterii
    ..i tu sie wlasnie pokazuje ta 'Optymalizacja' (przez duze O) markowego sprzetu i jego podzespolow... Tak dell optymalizowal, ze po przerobieniu 4mln sztuk sie zorientowal, ze maja plonace baterie...
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Korzystam tylko ze składaków , składanych własnorecznie i nie mam problemów . Komponenty uznanych firm , wszystko współgra ze soba bezproblemowo , a jak coś sie kaszani to pretensje mogę mieć tylko do siebie

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Jac widać mamy dyskusję do krwi ostatniej.
    bez przesady ;-) ale czy ktos slyszal kiedykolwiek o plonacych asusach czy california access i innych tego typy wynalazkach ? ;-)

chodzi mi o to ze ta "wspaniala optymalizacja podzespolow systemu" to znizki na zakup u dostawcow duzych ilosci hardwaru, rozbudowany dzial serwisowy oraz wypasiony marketing ;-)

no dobra, juz nie bede

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów