Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Wątek: kalibracja AF, 350D, Żytnia. co robić?

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

albo co jeszcze zepsuli
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Dopiero zaczyna Awatar Pawełek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jednak mało kumaty jestem...

Zaraz, a może jednak źle mnie ktoś informował

Miałem dzwonić po 4 dniach żeby dowiedzieć się co z aparatem.
    Dzwoniłem dzisiaj czyli po 5 (2 godziny próbowałem, ale się udało) i pani nie wiedziała o co mi chodzi. Ja w zasadzie też nie, bo dzwoniłem dowiedzieć się co ustalił technik. Okazało się, że miałem dzwonić w sprawie wyceny, której jednak nie będzie, bo dostarczyłem gwarancję.
    Raczej zdziwienie. Chyba się cieszę, bo nie będe płacić, lecz pamiętam jak dziś, że telefonicznie jakiś czas temu informowano mnie, że nawet z EU gwarancją kalibracja = 60zł i płacę za transport.

Nie wiem, może mam problem z przetwarzaniem informacji. Na kwicie stoi jak wół: "Termin wyceny: 15 września 2006 (pią)". Wiem, że pan przyjmujący miał to poprawiać na 4 dni później bo zapomniał sprawdzić czy mam gwarancję.

Tak czy siak, aparacik będzie gotowy na 21 września! To chyba szybko. Ciekawe jak naprawią

Sprzęt dostaraczałem osobiście, zapytałem czy mi odeślą. Pani była oburzona, bo nie było mowy o odsyłaniu przy składaniu zamówienia. Fakt.Gdybym się zdecydował, muszę wysłać faksem kwitki z upoważnieniem. Chyba logiczne.
    Zresztą lepiej odebrać osobiście i sprawdzić jak niektórzy radzą.

Może ktoś się czegoś dowie z tego co wyżej.

A teraz połaczcie się ze mną w modlitwie o to by po serwisie każde podpięte szkieło ostrzyło jak trzeba hehehe.

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawełek Zobacz posta
    Sprzęt dostaraczałem osobiście, zapytałem czy mi odeślą. Pani była oburzona, bo nie było mowy o odsyłaniu przy składaniu zamówienia. Fakt.Gdybym się zdecydował, muszę wysłać faksem kwitki z upoważnieniem.
    .
    Jesli się nie zdecydowałeś wtedy na wysyłkę i nie podpisałeś dyspozycji na wysyłkę to takie upoważnienie musisz wysłać, takie są procedury, ten sprzęt trochę kosztuje. Ja również dostarczyłem sprzęt osobiście, na pytanie czy mogą mi odesłać otrzymałem odpowiedź twierdzącą - wysyłają DHL-em, koszt 30 zł.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    I jeszcze jedno. Jak byś osobiście odbierał to przyjedź rano i sprawdź sobie gdzieś aparat czy już dobrze ostrzy, bo być może będzie do poprawki i niepotrzebnie wrócisz z nim do Łodzi. Jak już pisałem, ja jeździłem/wysyłałem w sumie 8 razy
    I sprawdź sobi też czystość matrycy. Miałem idealnie czystą matrycę a po wymianie matówki na Żytniej tak mi ja ufajdali, że przy F/10 były plamy na całym zdjęciu. Przy drugiej wizycie, gdy miałem brudną matrycę i matówkę o dziwo wszystko ładnie wyczyścili i jeszcze prewencyjnie wymienili spust o którym nawet nie wspomniałem oddając aparat. Widać różnych mają serwisantów.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Albo rzucają kostką

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    I sprawdź sobi też czystość matrycy. Miałem idealnie czystą matrycę a po wymianie matówki na Żytniej tak mi ja ufajdali, że przy F/10 były plamy na całym zdjęciu.
    OK, dobrze wiedzieć. Przyda się spis rzeczy "do sprawdzenia" przy odbiorze z serwisu

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawełek Zobacz posta
    OK, dobrze wiedzieć. Przyda się spis rzeczy "do sprawdzenia" przy odbiorze z serwisu
    Jak oddajesz sprzęt który nie jest fabrycznie nowy, to nawet gdy jest w stanie idealnym dostaniesz opisz "ślady użytkowania". Domagaj się dopisania jakie konkretnie to są ślady, bo jak ci porysują aparat to nie będziesz się mógł domagać rekompensaty/wymiany.

Coś już napisał Awatar Martins
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A ja wczoraj odebrałem swoją 350d z Żytniej po kalibracji i przeżyłem mały szok. Kiedy oddawałem ją na liczniku było ok. 2000 zdjęć, a teraz licznik wskazuje ponad 9500 zdjęć !!! Nie bardzo kumam, czemu tak jest? Czy procedury regulacji wymagają aż 7000 klatek, żeby poprawnie skalibrować body? Czy też licznik został przestawiony przez przypadek lub nie? A tak poza tym, to najpierw skalibrowali mi body, następnie 18-55 pod body i wszystko jest ok.
    www.marcinkowalczyk.com
    www.marcinkowalczyk.com/blog
    FF, Crop, parę szkiełek i dwie lampy

Uzależniony

Domyślnie

Pewnie wsadzili do body uzywana karte i licznik aparatu dodal do swojego przebiegu to co bylo na karcie...
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Domagaj się dopisania jakie konkretnie to są ślady, bo jak ci porysują aparat to nie będziesz się mógł domagać rekompensaty/wymiany.
    Na to już niestety u mnie za późno. Faktycznie na kwicie ogólnie napisali.
    Cytat Zamieszczone przez Martins
    A ja wczoraj odebrałem swoją 350d z Żytniej po kalibracji i przeżyłem mały szok. Kiedy oddawałem ją na liczniku było ok. 2000 zdjęć, a teraz licznik wskazuje ponad 9500 zdjęć !!!
    Może ci mój oddali

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów