Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Wątek: Jaki aparat do 25 tyś. zł ??

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Upewnij się jeszcze, czy ten znajomy przejawia jakieś zdolności ku robieniu zdjęć. Napisałeś tak, jakby on wcześniej nie trzymał w rękach aparatu a tu nagle ma pomysł zarabiania w ten sposób.

BTW, podejrzewam że to właśnie wywołało dość dziwne komentarze. Gdybyś pytał o sprzęt dla dzianego gościa co chce mieć czym bawić się w fotografię to reakcja byłaby inna.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Gdybyś pytał o sprzęt dla dzianego gościa co chce mieć czym bawić się w fotografię to reakcja byłaby inna.
    Ja bym nadal zaproponował 600L i 90 T-S Choć może z lepszym body ;-)

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Ja bym nadal zaproponował 600L i 90 T-S Choć może z lepszym body ;-)
    Haha, podejrzewam, że znajomemu nie chodziło o focenie z ukrycia..
    350D + BG-E3 + KIT + CANON 70-200 F/2,8 L + Extender 2x II + SIGMA 17-70 + CANON 50/1,8 II + 580EX + RAYNOX + Helios 44M4 + MC Zenitar 16/2,8 + TK 2M + Valbon CX-540 + CANON POWERSHOT PRO 90 IS + TROCHE LAMP, TEŁ, Jakaś Bigma by się przydała.. CDN.

Coś już napisał Awatar twi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zadziwiające - ten temat (co kupic za więcej niż pare k pln) pojawia się co jakiś czas i nadal tylu ludzi zazdrości - straszne to jest. Jak mawia przysłowie - "Kto zabroni bogatemu się bawić".

Jacek S. nie przejmuj się docinkami - niestety nie wszystkich stać na wydanie takiej kasy na sprzęt foto - i to szanuję, ale zazdrość - to już trochę przegięcie. I teksty w stylu: jak ma za dużo to niech się podzieli, niech sobie kupi trabanta i parę książek o fotografii - cóż za inteligencja bije z tych stwierdzeń - aż oczy bolą, no i pełen profesjonalizm i pewnie poniekąd polska mentalność (nie chcę mieć tyle krów co sąsiad - chcę aby mu wszystkie zdechły)

Zgadzam się, iż należy kupować sprzęt jak najlepszy - nikogo nie powinno obchodzić, że laik chce się uczyć na dobrym sprzęcie. Ja popełniłem ten błąd (start z 350D) i ostatecznie trochę więcej zapłaciłem - to co w stopce to też około 25k pln - więc można od tego zacząć.

Niech kolega kupuje to co najlepsze.
    Canon 5D, EF 24-105/f4L, EF 70-200/f2,8L IS, TC2xII, Speedlite 580EX, SanDisk 2GB 133x, B+W UV 010 MRC, Velbon Sherpa 750n, Lowepro Mini Trekker AW + Tamrac Lens case

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez twi Zobacz posta
    Zadziwiające - ten temat (co kupic za więcej niż pare k pln) pojawia się co jakiś czas i nadal tylu ludzi zazdrości - straszne to jest. Jak mawia przysłowie - "Kto zabroni bogatemu się bawić".

Jacek S. nie przejmuj się docinkami - niestety nie wszystkich stać na wydanie takiej kasy na sprzęt foto - i to szanuję, ale zazdrość - to już trochę przegięcie. I teksty w stylu: jak ma za dużo to niech się podzieli, niech sobie kupi trabanta i parę książek o fotografii - cóż za inteligencja bije z tych stwierdzeń - aż oczy bolą, no i pełen profesjonalizm i pewnie poniekąd polska mentalność (nie chcę mieć tyle krów co sąsiad - chcę aby mu wszystkie zdechły)
    Mimo, że kilka osób wyraźnie napisało, że nie chodzi o te pieniądze (bo 25k to wcale nie kosmiczna suma jak na przyzwoity sprzęt), To ty dalej nie kumasz o co ludziom chodzi z tymi przytykami?
    Ostatnio edytowane przez mmsza ; 17-09-2006 o 07:55

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

ja też nie rozumiem może i mi wytłumaczysz ?

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    ja też nie rozumiem może i mi wytłumaczysz ?
    Cytat Zamieszczone przez Jacek S.
    Znajomy, który nie ma pojęcia o fotografii chce się na poważnie tym zająć. ............................
    PS. Znajomy, chce focić wesela, i troche w studio.
    Cytat Zamieszczone przez mmsza Zobacz posta
    Taa, życzę znajomemu wielu zadowolonych klientów
    Cytat Zamieszczone przez Silent Planet Zobacz posta
    /OFFTOPIC MODE ON
    /CYNIK MODE ON
    Wczoraj odebrałem prawo jazdy. Mam 200k PLN i chce kupić sobie samochód rajdowy, żeby brać udział w rajdach i je wygrywać. Jaką furkę mi doradzicie?
    /CYNIK MODE OFF
    /OFFTOPIC MODE OFF
    Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Tylko doswiadczenie, aparat to malenki procent tego co pozniej jest na papierze....
    Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Natomiast żenujące jest to... tu miałem coś napisać, ale właśnie zauważyłem, że zrobił to już mmsza w drugim poście :-D
    Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Pierwszy zakup jaki powinien zrobić twój znajomy, to jakieś dobre książki o fotografowaniu.

Jeśli pominie książki, i zacznie kupować sprzęt, to proponuje wykupić dobre ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków. / przyda się gdy pierwsi klienci przyjdą odbierać zdjęcia z wesela /.
    Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    nie wyobraŻam sobie sytuacji, ze kupuję sprzęt za 25 tyś a na drugi dzień idę komuś ślub pstrykać...
    Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Upewnij się jeszcze, czy ten znajomy przejawia jakieś zdolności ku robieniu zdjęć. Napisałeś tak, jakby on wcześniej nie trzymał w rękach aparatu a tu nagle ma pomysł zarabiania w ten sposób.

BTW, podejrzewam że to właśnie wywołało dość dziwne komentarze. Gdybyś pytał o sprzęt dla dzianego gościa co chce mieć czym bawić się w fotografię to reakcja byłaby inna.
    I nikomu nie chodzi czy znajomy ma przeznaczone na sprzęt 2,5 25 czy 250 tysiecy PLN
    Teraz rozumiesz?
    Ostatnio edytowane przez mmsza ; 17-09-2006 o 07:58

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

hmmm w takim bądź razie wszyscy ci osobnicy wypowiadają się NIE NA TEMAT . I dziwi mnie takie straszne martwienie się o Czyjeś !!! pieniądze ....

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    hmmm w takim bądź razie wszyscy ci osobnicy wypowiadają się NIE NA TEMAT . I dziwi mnie takie straszne martwienie się o Czyjeś !!! pieniądze ....
    popmart, w dupie mam czyjeś pieniądze. Mnie interesuje jedynie własny portfel.
    "NIE NA TEMAT" to będzie oferta handlowa takiego zawodowca.
    OK, kończe z tym tematem. Niech się martwią przyszli klienci

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

bez złośliwości! - min. 10% tej kwoty winien przeznaczyć na książki o fotografii, albumy...

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów