Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 59

Wątek: Jaki aparat do 25 tyś. zł ??

fotoholik
    Guest

Domyślnie

tutaj opisalem historie mojego znajomego ktory wydal ponad 30 tys. i jest zadowolony. Czy robi dobre klatki sprawa dyskusyjna.
    Mysle ze warto twojemu koledze doradzic w kategoriach co ty bys wybral, jesli mu sie nie spodoba moze ci odsprzeda za male pieniadze Jego stac ,zeby zjechac z cena

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Myślę Jacek S że biorąc pod uwagę co masz w stopce sam mu doskonale doradzisz. Idźcie gdzieś razem do kościoła niech porobi trochę zdjęć Twoim sprzętem i jak chłop ma smykałkę to zaraz załapie o co chodzi i co mu potrzebne na początek. Takie podejście, że mam x PLN idę do sklepu i kupuję - jak sam zapewne wiesz - w tej dziedzinie nie bardzo działa.
    W każdym razie gdyby to był mój znajomy tobym tak zrobił.

Co do talentu to tu bym doradzał dużo pokory także i głównie prześmiewcom...... Nie jedno już widziałem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Ja tu czegos nie rozumiem, ktos was prosi o rade, a zamiast tego otrzymuje jakies dziwne komenty co najmniej nie na miejscu. A gdzie sie mial zglosic jak nie tu??? Odnioslem wrazenie, ze dajecie mu do zrozumienia, ze fotografia to jest jakies "bogwico". Moge was zapewnic, ze kazdy srednio zdolny czlowiek jest w stanie nauczyc sie fotografowac na przyzwoitym poziomie w dosc krotkim czasie. A juz zwlaszcza jesli ktos zorientowany udzieli mu kilku wskazowek. pzdr

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romanchch Zobacz posta
    Ja tu czegos nie rozumiem, ktos was prosi o rade, a zamiast tego otrzymuje jakies dziwne komenty co najmniej nie na miejscu. A gdzie sie mial zglosic jak nie tu??? Odnioslem wrazenie, ze dajecie mu do zrozumienia, ze fotografia to jest jakies "bogwico". Moge was zapewnic, ze kazdy srednio zdolny czlowiek jest w stanie nauczyc sie fotografowac na przyzwoitym poziomie w dosc krotkim czasie. A juz zwlaszcza jesli ktos zorientowany udzieli mu kilku wskazowek. pzdr

Tak właśnie planowałem, ale dla wszystkiego wolałem najpierw spytać o rade.. W końcu od tego jest te forum.. Dziękuje wszystkim za udzielone rady.
    350D + BG-E3 + KIT + CANON 70-200 F/2,8 L + Extender 2x II + SIGMA 17-70 + CANON 50/1,8 II + 580EX + RAYNOX + Helios 44M4 + MC Zenitar 16/2,8 + TK 2M + Valbon CX-540 + CANON POWERSHOT PRO 90 IS + TROCHE LAMP, TEŁ, Jakaś Bigma by się przydała.. CDN.

fotoholik
    Guest

Domyślnie

Forum jak to forum nieraz ktos wie co mowi ,nieraz mowi co wie. Jestes myslacy wybierz to co dla Ciebie interesujace.
    Ja tylko dodam od siebie, ze we wczesniej wskazanym przeze mnie poscie na Fotopolis pokazalem ze zakup body i kliku szkiel to nie koniec (tym bardziej jesli ktos zaczyna) Wybadaj,czy te 25 tys. to kres mozliwosci tego goscia. Jesli tak to przy zakupie od 5D w gore bedzie mial problem. Nie mam nic przeciwko ludziom, ktorzy wydaja duza kase na roznego typu sprzet i zaczynaja sie uczyc. Inna sprawa to jak potem postepuja. Jesli przyjmuja kolejne tajniki wiedzy z pokora to OK Jesli szpanuja to zalosne

Jestem przekonany ze wielu zdolnych z tego Forum urzadziloby cale studio i kupilo przyzwoity aparat za taka kase
    Ale to juz dyskusja na inny watek

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

niech kupi 350d, kita, sigma, lampa...jak mu się spodoba to przecież może sprzęt ubogacić (zmienić body i szkła)
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

350D moze nie sprostac wymaganiom - maly(gorzej sie trzyma), inna ergonomia jak 5D/30D, raczej slaby AF (szczegolnie w kosciele gdzie naogol ciemno) poza tym sigma... te obiektywy nie wspieraja E-TTL II a sluby to 90% zdjec jest z lampa wiec slabo od takiegi zestawu zaczynac jesli ma sie pieniadze na lepszy sprzet ;-)

Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

nie wyobraŻam sobie sytuacji, ze kupuję sprzęt za 25 tyś a na drugi dzień idę komuś ślub pstrykać...
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    nie wyobraŻam sobie sytuacji, ze kupuję sprzęt za 25 tyś a na drugi dzień idę komuś ślub pstrykać...
    Mattnick, to, że na drugi dzień idzie na ślub to sobie sam wymyśliłeś. Znajomy chce kupić od razu sprzęt docelowy.. Z tego co zrozumiałem, nie ma on pieniędzy na ciągłą zmianę sprzętu w trakcie zdobywania doświadczenia.. Więc powiedz mi, co stoi na przeszkodzie, by robić zdjęcia uczyć się od razu na sprzęcie docelowym?? Czy to źle, że znajomy nie chce wtapiać pieniędzy na ciągłe zmiany?? Skoro stać go, i z góry wykłada pieniądze na docelowy sprzęt, a nie musi zbierać ciągle na gadżety, więc w czym widzisz problem?? Nauczy się aparatu, nabierze doświadczenia i nie wątpie, że zacznie robić dobre zdjęcia na weselach...
    350D + BG-E3 + KIT + CANON 70-200 F/2,8 L + Extender 2x II + SIGMA 17-70 + CANON 50/1,8 II + 580EX + RAYNOX + Helios 44M4 + MC Zenitar 16/2,8 + TK 2M + Valbon CX-540 + CANON POWERSHOT PRO 90 IS + TROCHE LAMP, TEŁ, Jakaś Bigma by się przydała.. CDN.

Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek S. Zobacz posta
    Mattnick, to, że na drugi dzień idzie na ślub to sobie sam wymyśliłeś.
    napisałem tylko, że sobie tego niewyobrażam...
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów