Zobacz wyniki ankiety: moje zdjecia (po obrobce) to:

Głosujących
180. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: Kadrowanie - cropy czy pelne klatki

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jester Zobacz posta
    Ktoś tu ładnie wspomniał o slajdach (trudne słowo ). Chcesz je kadrować na ścianie? Se ne da.
    MUSISZ je kadrować zanim zrobisz zdjęcie. Jak czytam, że się nie da to mi ręce opadają...

J

Piszesz o prehistorii
    Kto dzis oglada slajdy na rzutniku
    Artysci przed duze G

A tak powaznie, to jesli pokaz na scianie ma warunkowac jakosc foty to ja przepraszam

Nie mysl Jester ze jestes tu jedyny, ktory wie co to slajd i jedyny, ktory na nim pracuje
    Jednak Twoje wywoody to idealizowanie i troche tak dla przekory chyba piszesz
    Poza tym od lat robie slajdy z cyfry przygotowanej na monitorze i jakos nie boleje zbytnio nad tym...
    Ale moj Boze kiedy to ostatnio widzialem pokaz... to jest niestety droga w bok i nawet jesli jest mi przykro, to tego nie odwroce.
    zalagajace w szafie kilogramy magazynkow nie uratuja mnie od cyfry
    Ostatnio edytowane przez iczek ; 16-09-2006 o 18:23

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    Piszesz o prehistorii
    Kto dzis oglada slajdy na rzutniku
    Artysci przed duze G

A tak powaznie, to jesli pokaz na scianie ma warunkowac jakosc foty to ja przepraszam
    To kup se ekran perełkowy
    Na razie nie wymyślono nic lepszego od rzutnika i ekranu. NORMALNEGO rzutnika, a nie tego czegoś multimedialnego...

Nie mysl Jester ze jestes tu jedyny, ktory wie co to slajd i jedyny, ktory na nim pracuje
    Jednak Twoje wywoody to idealizowanie i troche tak dla przekory chyba piszesz
    Nie z przekory, bo fotografowanie na slajdach nie wymaga jakiejś wiedzy tajemnej ani wyrzeczeń. Sie robi, jeśli się chce mieć dobrze. I radocha jakby większa, niż przy zapełnaniu kolejnych kart pamięci...

Poza tym od lat robie slajdy z cyfry przygotowanej na monitorze i jakos nie boleje zbytnio nad tym...
    Ale moj Boze kiedy to ostatnio widzialem pokaz... to jest niestety droga w bok i nawet jesli jest mi przykro, to tego nie odwroce.
    zalagajace w szafie kilogramy magazynkow nie uratuja mnie od cyfry
    Twoja strata
    I nie tylko Twoja, bo chciałem przypomnieć, że wątek jest o tym, że kadrowanie zdjęcia przed naciśnięciam migawki jest praktycznie niewykonalne. Tyle korzyści z tej cyfry, że proste rzeczy robią się skomplikowane :wink:

J

Cytat Zamieszczone przez JSK Zobacz posta
    Jester, niech Ci tak ręce nie opadają. Jak masz możliwość to sprawdź. Wywołaj zdjęcie z 5D na 25,2M i zobaczysz różnicę
    Ja pierwszy kontakt z 5D miałem właśnie z okazji powiększania chyba z 50 zdjęć do jakichś chorych rozmiarów. Pól dnia kombinowałem nad wszystkimi możliwymi (i niemożliwymi) sposobami interpolowania tych fotek i myślałem, że mnie nagła krew zaleje. Może dlatego, że do tego czasu miałem do czynienia głównie ze skanami ze średniego formatu i podświadomie próbowałem osiągnąć w miarę podobne efekty. Średnio się to udaje.

Cytat Zamieszczone przez JSK Zobacz posta
    Ja wiem, że to jest interpolacja. Tylko algorytm chyba jest dobry. Zachęcam, sprawdź. Później krytykuj.
    Nie śmiałbym inaczej

J

Uprawnienia umieszczania postów