no i to jest wlasnie taki "sklep" ktory trzeba omijac, spytaj o fakture to sie nie odezwa, odradzam szczerze oszustow.
no i to jest wlasnie taki "sklep" ktory trzeba omijac, spytaj o fakture to sie nie odezwa, odradzam szczerze oszustow.
No patrz a ja znam troche osob (w tym co najmniej kilku uzytkownikow tego forum) ktorym bez lub z problemami ale jednak faktury wystawili (mowa o fotoit).
Ceny na ich stronie to z faktura, ale jesli faktura niepotrzebna to mozna ponegocjowac calkiem mily upust.
I nazywanie ich oszustami tylko z powodu trudnosci w kontakcie to lekkie naciaganie faktow.
czy rzecz ywiście sprzet jest nowy, nie mam doświadczenia więc nie chciałbym być wy.....rolowany
24-105, 100-400 z mojego podpisu to byly nowiutkie, osobiscie w fotoit kupowane (ceny negocjowane telefonicznie), przy mnie rozpakowywane, z eurogwarancja.
85 1.8 uzywany za rozsadna cene, z pudelkiem, i gwarancja "sklepowa" na 6 miesiecy oraz gwarancja "na rozruch" - tydzien gdyby cos mi sie nie podobalo.
Faktury nie potrzebowalem ale wiem ze faktury braly osoby z forum prowadzace dzialalnosc gospodarcza, nierzadko zwiazana z uslugami foto (palcami wytykac nie bede).
Jak sie boisz wyrolowania to moge z toba podjechac by na zywo obejrzec co ci tam probuja "wcisnac", a ze juz pare takich wycieczek (bo nie raz i nie tylko swoj sprzet w fotoit odbieralem) odbylem to raczej nie boje sie "wciskania"
.
... niechciałbym cię trzymać w stand-by'u niemniej jakbys mi podał kilka punktów na które należy zwrócić uwage jezeli chodzi o body i szkło to będę wdzięczny
Po prostu wlacz zdrowy rozsadek.
Dostajesz aparat/obiektyw ze swiezo rozpakowanego pudelka, pachnacy nowoscia, praktycznie bez sladow palcow, jakichkolwiek rysek... to co jeszcze mozesz sprawdzic poza tym czy dziala?
Tego nie da sie w punktach opisac - po prostu na wlasne oczy oceniasz sprzet, czy akceptujesz stan w jakim go otrzymujesz a jesli cos ci nie gra to to zglos sprzedajacemu i znowuz na wlasny rozsadek - ocen to co ci sprzedawca mowi.
Polecam wypowiedzi bundiego w tym watku: http://canon-board.info/showpost.php...74&postcount=4