Pamiętaj kolego, że są bardzo dobre sklepy, które potrafią klientowi pomóc a nie zawsze wystawiają fakturę, ponieważ towar może być zagraniczny...hyhyhy lub towar np. przypłynął w kontenerze w ilości przykładowo 1000 szt. a zafakturowane jest 800 szt. (to taki mały przekręt przed fiskusem) i wtedy masz dobrą cenę, bo jak z fakturą to nie zawsze możesz liczyć na dobry uczciwy rabat. A co do gwarancji, to jak sklep chce utrzymać markę to i takiego bezfakturowego klienta załatwi uczciwie.
Robiłem w Polsce w kompach to wiem jak to jest.
Vitez dobre rady Ci daje, ale są cfaniaki a zwłaszcza w Ameryce, używają towar i oddają go przykładowo po ślubie czyli po 3 dniach a mają 2 tygodnie na zwrot bez podawania przyczyny. Sam się tak nadziałem i sprzęt był tak wypolerowany, że w sklepie nic nie było widać dopiero w domku "wyszło szydło z worka". W Polsce, też wystarczy, że masz znajomego sprzedawcę i (samochód z salonu na sobotkę i niedzielkę pożyczy) a w poniedziałek jak nówka w salonie będzie błyszczał. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Bananas ; 18-09-2006 o 04:34
A propos sklepow online i cen znalazlem cos takiego www.foto.pl a konkretniej:
http://www.foto.pl/katalog.php?pwd[4]=%2F100007%2F100766%2F100775&sortuj=&grp=&grupa_p= 4&grupa_rek[4]=&aukcja=&start=0
Foto.pl to chyba byla strona miesiecznika prawda? Wyglada na to, ze wzieli sie rowniez za sprzedaz sprzetu, ale zerknijcie na ceny !!!!Kopara mi opadla ! To chyba najwyzsze ceny w necie w tym kraju. Pogielo ich dokumentnie
Przykladowo Canon EF 28 f2.8 1552 zl ! - przez ceneo.pl max to 840 w Foto Bogutti, EF 50 1.4 USM 2849 zl ! - max z ceneo.pl to 1528 zl itd. ...
pozdro
P.S. Gdyby link nie dzialal skopiujcie bo warto zajrzec albo wejdzcie do sklepu ze strony glownej. Ja przegladalem ceny Canona.
Ostatnio edytowane przez noname ; 12-10-2006 o 22:38