Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Wątek: kalibracja AF, 350D, Żytnia. co robić?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Jak byś osobiście odbierał to przyjedź rano i sprawdź sobie gdzieś aparat czy już dobrze ostrzy, bo być może będzie do poprawki i niepotrzebnie wrócisz z nim do Łodzi. Jak już pisałem, ja jeździłem/wysyłałem w sumie 8 razy
    O, bardzo dobra rada! Ja na szczęście rozwiązując kiedyś problem ze swoim 10D "już" za trzecim razem zorientowałem się w "zasadach gry" ;-)

Dopiero zaczyna Awatar Pawełek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Powiedzieli ci że mogą skalibrować tylko na jednej ogniskowej, a to oznacza że kalibrować będą aparat do twojego obietywu ustawionego na tą jedną ogniskową. Efekt może być taki że z każdym Canonem będzie ci źle ostrzyć.
    To jest właśnie dla mnie niezrozumiałe. Skoro zostawiłem z aparatem kita, a nie Sigme to wiadomo chyba, że ma działać body z kitem, a nie z ich worcowym szkłem. kompletnie nie rozumiem metodyki serwisu. Co daje im kalibracja do tej stałki, skoro przy innych ogniskowych już się wszystko rozjeżdża?

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Nie.
    Krótko i na temat. Przerabiałeś to z nimi? Dla mnie to też oczywiste.

Jak byś osobiście odbierał to przyjedź rano i sprawdź sobie gdzieś aparat czy już dobrze ostrzy, bo być może będzie do poprawki i niepotrzebnie wrócisz z nim do Łodzi. Jak już pisałem, ja jeździłem/wysyłałem w sumie 8 razy
    Chyba będe musiał się wybrać, dzięki za radę.
    Ostatnio edytowane przez Pawełek ; 16-09-2006 o 01:13

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawełek Zobacz posta
    Krótko i na temat. Przerabiałeś to z nimi?
    Nie z nimi, ale z serwisem w Szwajcarii. Pisałem o tym tutaj: http://canon-board.info/showthread.php?t=1541

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

serwis dobiera wzor do 85/1,8 - prawidlowe osrzenie z tym szklem moze byc wyzwaniem dla wielu aparatow ktore do tej pory z innymi szklami pracowaly poprawnie.
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie

Również od wczoraj mój 20d i C50/1,8 są w serwisie na Żytniej. Dano mi wybór 3 opcji kalibracji:
    1. strojenie puszki do obiektywu,
    2. kalibracja szkła do puszki,
    i 3 którą wybrałem - kalibracja puszki do obiektywu "wzorcowego", a następnie obiektywu do skalibrowanej puszki.
    Nie powiedziałem tu nic nowego, podam może ceny: kal. puszki 120zł (na szczęście mam GW), kal. C50/1,8 50zł.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
    kal. C50/1,8 50zł.
    No patrz a jednemu z forumowiczow na Żytniej powiedzieli, że w takim szkle za 350 zł to się nie da nic ustawić
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

i 3 którą wybrałem - kalibracja puszki do obiektywu "wzorcowego", a następnie obiektywu do skalibrowanej puszki.
    Jeśli nic nie poprawili przez ostatnie dwa miesiące to po kalibracji do ich 85/1.8 będziesz mieć front focus

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Również od wczoraj mój 20d i C50/1,8 są w serwisie na Żytniej. Dano mi wybór 3 opcji kalibracji:
    1. strojenie puszki do obiektywu,
    2. kalibracja szkła do puszki,
    Nie powiedziałem tu nic nowego, podam może ceny: kal. puszki 120zł (na szczęście mam GW), kal. C50/1,8 50zł.
    Odważny jesteś. A z innymi szkłami jest ok, bo nie dałbym puszki 20d do kalibracji pod "zabawkę" 50/1.8...Wolałbym poszukać innej 50-tki

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Odważny jesteś. A z innymi szkłami jest ok, bo nie dałbym puszki 20d do kalibracji pod "zabawkę" 50/1.8...Wolałbym poszukać innej 50-tki
    Puszka ma być kalibrowana z obiektywem referencyjnym tj 85/1,8, a dopiero do niej 50/1,8. Mam jeszcze T 17-50, krórego nie kalibrują, więc nie mam innego wyjscia. Nawiasem mówiąc uważam że, pozytywne nastawienie to połowa sukcesu w każdym działaniu. Nawet jak im w serwisie ta kalibracja nie wyjdzie, zasady tej nie zmienię.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

@szandor
    jak aparat wróci to odrazu opisz czy coś poprawili....
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów