Pokaż wyniki od 1 do 10 z 203

Wątek: Jednak Canon 5D.

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Każdym aparatem mozna zrobić dobre zdjęcie , bo tak naprawde wiecej zależy od umiejętnosci i wiedzy samego fotografa niż aparatu....
    Problem w tym ,że jeśli ktoś sobie nie radzi nawet z kompaktem to nie widze sensu zeby kupował canona 5d...bowiem tylko doświadczony fotograf jest w stanie efektywnie wykorzystać możliwości takiego aparatu i robić naprawde fajne zdjęcia...
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien Zobacz posta
    Każdym aparatem mozna zrobić dobre zdjęcie , bo tak naprawde wiecej zależy od umiejętnosci i wiedzy samego fotografa niż aparatu....
    pozwol ze sie z toba niezgodze, czasmi potrzebujesz poprostu niektorych parametrow ktore oferuje apart - jest prawda ze kazdym mozna zrobic zdjecie ale nie kazdy aparat nadaje sie do okreslonych "zadan" wiec czasmi trzeba poprostu miec lepszy sprzet zeby dalo sie zrobic zdjecie jedno jest pewne trzba miec umijetnosci bo sam sprzet dobrego zdjecia nie zrobi, a majac umiejetnosci trzeba miec dobry sprzet zeby moc z nich skorzystac... i kolko sie zamyka... zupelnie jak w wyscigach samochodowych ;-)

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    , czasmi potrzebujesz poprostu niektorych parametrow ktore oferuje apart

Możesz podać konkretne przykłady

Tylko nie pisz ze potrzebujesz 8 kl/s żeby robic siatkówke lub koszykówke, plisss

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver Zobacz posta
    Według mnie Jac'owi chodził np. o głębię ostrości, szybkość AF, czy użyteczne wysokie ISO. Niestety kompakty nie mają żadnej z tych trzech rzeczy, co w wielu wypadkach po prostu je dyskwalifikuje Co nie zmienia faktu, że przy optymalnych warunkach do ich zastosowania kompaktami też można robic piękne zdjęcia. Niestety w życiu rzadko warunki są optymalne.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver Zobacz posta
    Tylko nie pisz ze potrzebujesz 8 kl/s żeby robic siatkówke lub koszykówke, plisss
    jasne ze moge np tzw. cross

co do tego jest potrzebne? fps i bufor... nie jestes w stanie zrobic pojedynczgo zdjecia dokladnie w momencie miniecia tych samolotow musisz robic seriami, im masz szybsza serie tym wieksze prawdopodobienstwo trafienia (a podczas show masz dwie proby i albo sie uda albo nie)

paningi - jesli ci zalezy zeby samolot byl pod okreslonym katem w kadrze (wtedy dobrze wyglada) to musisz znowu uzyc serii

znowy pewne efekty trwaja ulamki sekund i trafienie w ten efekt wymaga przewidzenia go i przytrzymania spustu - znowu im szybciej tym wieksze prawdopodobienstwo ze to bedziesz mial

to tyle o fps

dokladnosc AF szczegolnie w kiepskich warunkach, wysokie ISO, shuterlaga, mozliwosc rozbudowy swojego zestawu itd dlugo by wymieniac - naprawde uwazasz ze kompaktami mozna zrobic to samo co lustrzankami?

Uprawnienia umieszczania postów