Pokaż wyniki od 1 do 10 z 357

Wątek: RF 100-500 f/4.5-7.1 L IS USM

Mieszany widok

Bywalec Awatar Marek Kowal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: RF 100-500 f/4.5-7.1 L IS USM

ale skuteczność AF mam lepszą w R7, niż w R6mk2,

większa głębia ostrości w cropie???

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: RF 100-500 f/4.5-7.1 L IS USM

Cytat Zamieszczone przez Marek Kowal Zobacz posta
    większa głębia ostrości w cropie???
    Być może, choć osobiście wątpię. W R7 jest wyraźnie mniej zdjęć całkowicie nietrafionych, gdzie AF poleciał sobie nie wiadomo gdzie. Albo jeszcze inaczej - w R7, za wyjątkiem sytuacji opisanych w poprzednim moim poście, kiedy AF nie zdąży się jeszcze na cokolwiek namierzyć, a ja od razu zaczynam strzelać, to praktycznie takich sytuacji prawie nie mam, żeby mi się odkleił od śledzonego już obiektu (jeśli nie ma żadnych przeszkadzajek, za którymi śledzony obiekt zniknie, to AF się praktycznie nie gubi w serii), co w R62 rzadko, bo rzadko, ale się jednak zdarza. Natomiast stosunek ostrych w punkt, do akceptowalnie ostrych jest chyba podobny.Ogólnie jednak, obydwa aparaty mają AF naprawdę wysokiej jakości i narzekanie na niego jest dla mnie bez sensu. Poza tym być może, że gdyby jeszcze bardziej wgłębić się w tryby ich personalizacji, to odsetek trafionych fot jeszcze by wzrósł. Mi się już nie chce, bo jestem zadowolony z uzyskiwanych efektów.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Uprawnienia umieszczania postów