Ale że co? piszą że r6-r5 nie działa z tym, czy źle coś zrozumiałem.
AI ostatnio przyspieszyła z kopyta tak mocno, że naprawdę trudno przewidzieć w jakiem kierunku to zmierza.
Pora się pakować. Najnowszy generator obrazu od Open AI to koszmar fotografów komercyjnych
Potencjalny "Kowalski" w ciągu kilku sekund za pomocą prompta może wygenerować zdjęcie oraz wideo nad których graficy siedzieliby kilka godzin, lub dni.
Przykładowe moje pudełkowe wariacje z Dorotą (modelka i wizażystka) w PICLUMEN
A promt dałem taki:
Create a toy of the person in the photo, let it be a barbie doll, next to the doll there should be toy equipment, such as a MacBook Air, red high heels, big hats, a white cute handbag. Make a hole in the top of a box, such as a barbie doll box, and write "DOROTA" and under it "2025 AI". Imagine it in a realistic way.
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
W ciągu najbliższych 12 miesięcy AI ma podwoić swoje umiejętności w stosunku do dotychczasowego stanu.
Już coraz więcej reklam w TV wykorzystuje aktorów od AI.
ja mam nadzieję, że jedyne co mnie będzie łączyć z AI to odszumianie w LR
na szczęście w mojej działce zawodowej AI nie tak prędko zagości, a gdy to się stanie, to będę już pewnie na emeryturze i będzie mi to wisiało![]()
Fotografia bedzie coraz bardziej niszowa...
https://www.youtube.com/watch?v=3XnoAlTrQ00&t=1032s
Tymczasem w USA...
Wyłudził miliony na aplikację robiącą zakupy za klientów. Zamiast botów pracowali żywi ludzie
Założony w 2018 roku startup swoją obietnicą sztucznej inteligencji, która umożliwia "zakup dowolnego produktu z dowolnego sklepu jednym kliknięciem" przekonał do siebie inwestorów, którzy w ciągu kilku lat wyłożyli na stół ponad 40 milionów dolarów.
Jak się okazuje, żadnej AI nie było - za sukces Nate mają odpowiadać nisko opłacani pracownicy z Filipin.
O tym dowiadujemy się z treści aktu oskarżenia, jaki został wniesiony przeciwko Albertowi Sanigerowi w biurze Prokuratury Stanów Zjednoczonych dla Południowego Dystryktu Nowego Jorku. Saniger miał dopuścić się oszustwa i defraudacji pieniędzy, które przekazali mu inwestorzy, wierząc, że inwestują w zaawansowaną technologię sztucznej inteligencji. Pieniądze te w rzeczywistości szły na opłacenie pracowników na Filipinach.
ps.
tak więc przekonani jesteście, ze to wszystko generuje w locie AI a tak naprawdę całą pracę wykonują nisko opłacani graficy z Filipin![]()
Ostatnio edytowane przez candar ; 11-04-2025 o 13:39
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com