Strona 45 z 48 PierwszyPierwszy ... 354344454647 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 477

Wątek: AI i fotografia zawodowa

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: AI i fotografia zawodowa

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Tak bardzo niektórzy bali się AI a tu proszę
    https://businessinsider.com.pl/techn...iewaja/jxt2mtz

choć z drugiej strony
    https://joemonster.org/filmy/129633
    Ten pierwszy artykuł z businessinsider (wydawca w PL to Axel Springer, co już samo w sobie pokazuje ile tam merytorycznej wartości), pojawił się całkowicie przypadkowo w dniu, gdy "polskie" media głosiły swój protest przeciwko google, meta itp. i wykorzystywaniu przez nich jakże doniosłych i wartościowych treści tworzonych przez "dziennikarzy", na których to treściach przecież niemalże zbudowano internet i wiedzę dzisiejszego świata. Osobiście widzę dużo zagrożeń ze strony AI, ale jej rozwój jest oczywiście nieunikniony i wręcz błyskawiczny, a błędy kolejnych wersji są eliminowane z miesiąca na miesiąc. Niemniej w obliczu zagrożenia polegającego na eliminacji zawodów takich jak dziennikarz, w kolejnych miesiącach bardzo czesto będziemy czytać podobne artykuły, próbujące dyskredytować AI i wielbiąc pracę "twórców" medialnych. Będziemy słyszeć, że wszystko poza całą prawdą całą dobę jest złe i nierzetelne, a każdy kto nie czyta "wolnych mediów" z Axel Springer czy innej Agory, to cymbał i nieuk. W sumie będzie więc jak od dawna, z tym że wrogiem będzie AI, które w końcu tych "dziennikarzy" wykluczy raz na zawsze.
    Problemem oczywiście pozostanie ocena rzetelności treści, ale do tego nie potrzeba ani AI, ani TV, tylko własnego mózgu.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Możnie nie związane bezpośrednio z foto ale IMHO dość ciekawe

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...a-sobie-sprawy

"Euro 2024 w Niemczech przejdzie do historii jako pierwszy turniej mistrzowski, w którym została zastosowana sztuczna inteligencja - informuje portal sofoot.com.

Sztuczna inteligencja (z ang. "artificial intelligence", skrót: AI) jest obecna na wszystkich stadionach podczas tegorocznych mistrzostw Europy, chociaż większość kibiców prawdopodobnie nie ma wiedzy na ten temat i po prostu to przeoczyła.

UEFA wdrożyła AI do prezentacji banerów reklamowych na obiektach piłkarskich, żeby sprostać wymaganiom różnych rynków, zwłaszcza w Niemczech, Chinach i Stanach Zjednoczonych.

Podczas meczów Euro 2024 na panelach LED wokół boiska pojawiają się reklamy i to właśnie w tych reklamach zaimplementowana jest AI.

"Kibic na stadionie może zobaczyć na billboardach reklamę Coca-Coli w języku angielskim, kiedy widz w niemieckiej telewizji widzi taką samą reklamę, ale... w języku niemieckim. Z kolei, kiedy niemieccy widzowie widzą podczas transmisji reklamę np. rzeźni w Dolnej Saksonii, w tym czasie Amerykanom czy Chińczykom na banerach wokół boiska prezentowane są inne reklamy" - czytamy.

Jak przekazała UEFA, billboardy sterowane na żywo przez AI dotyczą tylko głównej kamery, inne kamery ustawione na stadionach jeszcze na to nie pozwalają."

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Czyli taki Księżyc, ale w formie reklamy.

https://www.youtube.com/watch?v=_Wgn0KlSHl4

"Ignorance is bliss"
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Możnie nie związane bezpośrednio z foto ale IMHO dość ciekawe

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...a-sobie-sprawy

"Euro 2024 w Niemczech przejdzie do historii jako pierwszy turniej mistrzowski, w którym została zastosowana sztuczna inteligencja - informuje portal sofoot.com.

Sztuczna inteligencja (z ang. "artificial intelligence", skrót: AI) jest obecna na wszystkich stadionach podczas tegorocznych mistrzostw Europy, chociaż większość kibiców prawdopodobnie nie ma wiedzy na ten temat i po prostu to przeoczyła.

UEFA wdrożyła AI do prezentacji banerów reklamowych na obiektach piłkarskich, żeby sprostać wymaganiom różnych rynków, zwłaszcza w Niemczech, Chinach i Stanach Zjednoczonych.

Podczas meczów Euro 2024 na panelach LED wokół boiska pojawiają się reklamy i to właśnie w tych reklamach zaimplementowana jest AI.

"Kibic na stadionie może zobaczyć na billboardach reklamę Coca-Coli w języku angielskim, kiedy widz w niemieckiej telewizji widzi taką samą reklamę, ale... w języku niemieckim. Z kolei, kiedy niemieccy widzowie widzą podczas transmisji reklamę np. rzeźni w Dolnej Saksonii, w tym czasie Amerykanom czy Chińczykom na banerach wokół boiska prezentowane są inne reklamy" - czytamy.

Jak przekazała UEFA, billboardy sterowane na żywo przez AI dotyczą tylko głównej kamery, inne kamery ustawione na stadionach jeszcze na to nie pozwalają."
    To nie jest czasem Parallel Ads?

--- Kolejny post ---

Half Price już wcześniej korzystał z kampanii reklamowej zrobionej przy użyciu AI:

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zrzut ekranu 2024-07-22 131126.png
Wyświetleń:	6
Rozmiar:	3,18 MB
ID:	17794

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    To nie jest czasem Parallel Ads?

Half Price już wcześniej korzystał z kampanii reklamowej zrobionej przy użyciu AI:
    Nie mam pojęcia.

BTW wczoraj w TV widziałem reklamę jakieś środka na konary dla mężczyzn i też "obrazy" były ewidentnie stworzone przez AI.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Nie mam pojęcia.

BTW wczoraj w TV widziałem reklamę jakieś środka na konary dla mężczyzn i też "obrazy" były ewidentnie stworzone przez AI.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

https://petapixel.com/2024/07/30/i-g...ry-photopacks/

kadrowanie takich zdjęć zwykle nie pokazuje generowanych przez AI piętnastu palców (albo tylko trzech) - czy to konkurencja dla człowieka - myślę że tak - następnym krokiem będzie np. headshot w stylu Platona (albo Leibowitz jak ktoś nie lubi stylu Platona) i każdy będzie się mógł cieszyć artystycznym portretem za 10 dolców
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 30-07-2024 o 18:53
    EOS 3, 5D, R5

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Jeśli do stworzenia takiego zdjęcia potrzeba kilku wysokiej jakości zdjęć portretowych to pytanie po co to robić?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Jeśli do stworzenia takiego zdjęcia potrzeba kilku wysokiej jakości zdjęć portretowych to pytanie po co to robić?
    skopiowane ze strony

What you give
    Just 10 simple pics of you. No fancy stuff, just a few different angles and expressions!

kilka zdjęć z telefonu o wysokiej jakości ani o zdjęciach portretowych nic nie piszą

What you'll get
    Over 100 professional headshots of you in wide variety of styles and backgrounds meticulously crafted by our team of AI artistry experts.

proste - klient chce się wydawać innym niż jest - znaczy chce żyć słynnym już życiem z fejsa - różne tła, różne miejsca, różne stroje, różne style fotografii - tego się nie da zrobić bez AI za 40 złotych
    EOS 3, 5D, R5

Strona 45 z 48 PierwszyPierwszy ... 354344454647 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów