puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
nie popadajmy w obłęd z tą prywatną wlasnością - wydaje się że nie mieszkamy w hameryce (jak to u mnie na wsi mawiają) tylko w europie, jeśli fotografujesz z ulicy (znaczy stoisz w miejscu które nie należy do tej mitycznej prywatnej własności) to możesz fotografować - ochroniarz jest tyko nagabującym cię cieciorkiem - i może sobie regulamin lącznie z tabliczką ......
Ostatnio edytowane przez mirror ; 04-04-2025 o 22:45
EOS 3, 5D, R5
z ciekawostek czeskich to miałem kiedyś przypadek na morawach - wyjechałem na taką górkę z jakąś za... wielką anteną i jak to na morawach zacząłem focić okoliczne pola, znudzona małżowinka wyciągnęła leżak z bagażnika bo wiedziała że fotografowanie to czynność nudna i długa szczególnie dla postronnych - po chwili podjechała ochrona albo policja i spytała co tu robimy - "mąż fotografuje" - "a to przepraszamy pełno tu tych wariatów fotografujących pola tej wiosny", do mnie nawet nie podjechaliczechy piękny kraj
Ostatnio edytowane przez mirror ; 04-04-2025 o 22:58
EOS 3, 5D, R5
Ano PaneJeszcze weselej mieszkać na pograniczu i czasem wielokrotnie w ciągu jednego dnia przenikać w te różne rzeczywistości
To je krásné!
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
R6 II + R | RF 24-70 f/2.8 + RF 50 f/1.8 + EF 70-200 f/2.8 IS II
czyli dronem nad Siekierkowskim w tle z elektrownią Żerań już sobie nie polatam..
a właśnie spojrzałem na YT - masa filmów z infrastrukturą krytyczną Warszawy z ostatniego roku
jaka jest egzekwowalność tej ustawy? komuś skonfiskowali już sprzęt?
A w ogóle możesz latać dronem w takiej przestrzeni (miasto, droga, most z dużym ruchem) bez zezwolenia?
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz