Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 84

Wątek: Tabliczka "zakaz fotografowania" - planowane zmiany w prawie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Tabliczka "zakaz fotografowania" - planowane zmiany w prawie

te kolory to nie zakazy tylko określone strefy czym i na jakich zasadach możesz latać
    tutaj wszystko możesz sprawdzić:
    https://dronemap.pansa.pl/

kiedyś to było prostsze, była appka droneradar, która świetnie pokazywała gdzie możesz latać gdzie nie, teraz jest ta appka pensy, która na istore ma ocene 1.5/5 i jest do bani
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Widzę, że czerwone strefy to:
    2 Uzyskaj zgodę Zarządzającego strefą geograficzną DRA-R na wykonywanie operacji z użyciem BSP.
    Czy uzyskanie zgody w okolicy "zblurowanego" przez googlemaps obiektu w sąsiedztwie jest możliwe, pytam z ciekawości?

To teraz bez problemu będzie można robić zdjęcia makro kwiatków bo pozostałe wg ustawy mogą być zabronione to jedno a po drugie z jakiej odległości nie wolno fotografować obiektów zakazanych np: z kilometra z 500 metrów ?
    Żeby nie było czytałem ten wymysł jakiegoś idioty .
    Eos- 5d MK 3 + Eos-50d + C 70-200/f2,8 +Extender canon 1,4 III + C 24-70/f4 + C 50/f1,4 + C18-200 / f3,5-5,6 + Speedlite 580EXII

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Niby jestem miłośnikiem kolejnictwa i nawet ostatnio ktoś szukał fotografa do zdjęć na terenie zabudowy stacji kolejowej. Dziwnym trafem nikt nie był zainteresowany...

Bardziej mnie martwi zakaz fotografowania i filmowania WSZYSTKIEGO na terenie portów. Absurdalnie brzmi kategoryczny zakaz fotografowania i filmowania podczas rejsów w Świnoujściu. Bo umówmy się kto obecnie będzie chciał gdziekolwiek wypłynąć w rejs wycieczkowy za niemałą kasę gdy na wstępie dowie się całkowitym zakazie utrwalania czegokolwiek w zasięgu wzroku? Rejsy "o zachodzie" słońca, wycieczki po porcie i loty widokowe awionetkami tym samym odchodzą na śmietnik historii.

https://www.tiktok.com/@wydarzenia_2...72012855807254

ps.
    a co droniarze na to?
    Ostatnio edytowane przez candar ; 14-04-2025 o 08:21
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Przez 50 lat parania się fotografią nie sfotografowałem chyba ani jednego yebanego mostu, a od teraz nie będę mógł, i nie potrafię się z tym pogodzić
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Przez 50 lat parania się fotografią nie sfotografowałem chyba ani jednego yebanego mostu,...

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez Mamrot Zobacz posta
    Ten jest w Muzeum Wsi Lubelskiej i czołgi po nim raczej nie przejadą
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

dziś oglądałem jakieś prawnicze jutuby i okazało się że Wawel też pod to podpada (nie wiem czy zamieszczą tam tabliczkę)

tutaj inne wideo
    Ostatnio edytowane przez cauchy ; 18-04-2025 o 22:28
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    dziś oglądałem jakieś prawnicze jutuby i okazało się że Wawel też pod to podpada (nie wiem czy zamieszczą tam tabliczkę)
    e to nic nowego - to trwa już od dziesiątków lat - stawiam na okres przemian ustrojowych, tuż po wygaśnięciu ustroju słusznie minionego - niektórzy, a nawet bym powiedział że wielu twierdziło że widok na Wawel od strony południowej jest zastrzeżony (w urzedzie patentowym jakby ktoś pytał jak zastrzeżony) coś jak oświetlenie tej wieży w paryżach i fotografować Wawelu nie wolno - więc to nic nowego - ale nigdy cieciorka nie postawili żeby pilnował więc prawo było dość martwe
    EOS 3, 5D, R5

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    eee ten nie jest strategiczny ...
    Ale atsf nie pisał strategiczny tylko (prawo cytatu) yebany. Ten jest moim zdaniem zdecydowanie (prawo cytatu) yebany
    ... czołgi po nim raczej nie przejadą
    Czołgi po żadnym nie przejadą bo:
    albo te mosty zostają zniszczone przez agresora w pierwszej fazie konfliktu, albo w drugiej przez obrońców.
    Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    ... wielu twierdziło że...
    Podobne banialuki opowiadali we Warszawie o Pałacu Kultury.
    Wielu ludzi nie rozróżnia zakazu fotografowani od użycia wizerunku tego obiektu jako znaku towarowego.
    Stąd wysyp różnej maści "znafcuf", sensatów i (prawo cytatu) yebanych ekspertów.

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów