puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
PC jest uniwersalny i możesz na nim robić wiele rzeczy a smartfon czy MiniMac to urządzenia do wąskiego zastosowania.
Jeśli chcesz powiedzieć że są programy o konkretniej nazwie ktore są tylko np. na Windows i nie otwierwają się w innych systemach to ok, to prawda
Ale jeśli twierdzisz że z zakresu zastosowań osobistych:
PC jest uniwersalny i możesz na nim robić wiele rzeczy a smartfon czy MiniMac to urządzenia do wąskiego zastosowania
to zejdź z tego peronu.
jp
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Windows 11 też można postawić na sprzęcie niby nie spełniajacym specyfikacji technicznej. Wczoraj kupiłem dwie legalne licencje na WIN 10 Pro po zdemontowanych pecetach od oficjalnego partnera Microsoftu, i za każdą płaciłem 32 zł z groszami, a za podobną cenę można też kupić licencję na Win 11. Ostatnio MS zachęca do aktualizacji do Win 11 za free.
--- Kolejny post ---
Oglądam swoje zdjęcia na trzech różnych monitorach różniących się rozmiarami i rozdzielczością, i na każdym wygladają inaczej głównie pod kątem ostrości. Monitor w domu mam 27" 2560 x 1440 i ostro wyglądające na 100% zdjęcia już takie nie są na monitorze 24 " 1920 x 1080, ani na laptopie, gdy się też weźmie 100% widok, a więc nie wyobrażam sobie obróbki na takim pizdryku, jak smartfon bez popięcia go pod jakiś konkretny monitor, ale po wuj mi smartfon przy tym monitorze, jak mam PC, który wiele rzeczy więcej może?
Nawet taka głupia sprawa, jak szukanie czegoś na Aliexpress lepiej wychodzi na PC, niż na smartfonie. Kolega znalazł na smartfonie, na Ali, palnik na olej opałowy do pieca za 213 zł i się mnie pyta, czy nie znalazłbym mu tańszego, bo tam jest ponad 8 stów za przesyłkę. Szybko ustaliłem, że cena dotyczy elektronicznego sterownika, a sam palnik kosztuje prawie 3 tys. zł, ale na smartfonie nie można było do tego w ogóle dojść.
EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.
Można na telefonie zagrać w Quake'a - Dimension of the Machine?
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Konfucjusz
Przecież już udowodniono, że wszystko można. Niebawem księgowe i architekci, studenci i nauczyciele, lud pracujący wsi i miast ze szczególnym uwzględnieniem stolicy, etc. etc. będą wyrzucać swoje komputery i na peronie przesiadać się na smartfony. (Swoją drogą w tym wszystkim ciekawi mnie dlaczego zniknęła autostrada, a teraz pojawił się peron? I o co chodzi z tą orkiestrą z Titanica - czy ona grała na peronie, czy na Titanicu? Czy oni wsiedli w ogóle na ten statek? Muszę zapytać AI w samsungu).
Niemniej zgodzić się trzeba z Jasiem - do jego zastosowań (obróbka zdjęć własnych na wielokrotnie okazywanym poziomie oraz realizacja płatności za prąd, wodę i gaz w bankowości elektronicznej) smartfon jest aż nadto.
A i jeszcze jedno w kwestii peronu! Próbowaliście kiedyś przez smartfon kupić bilet na stronie PKP intercity?
Albo zarządzać stroną firmową lub fanpage'm na facebooku? //depresja
Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 21-11-2024 o 21:27
Tytanic tak pędzi po tym peronie, że dziś współczesny fotograf to kobieta w wielu 20-30lat specjalizująca się we wszystkich dziedzinach fotografii, obrabiająca na kolanach na 13 calowym jabłuszku zdjęcia w pociągu lub tramwaju, a boomer to człowiek ze stacją roboczą i monitorem graficznym wkó***jacy się że strzelanie prosto w twarz lampą czy też artystycznie poruszone nieostre zdjęcie jest wyznacznikiem wręcz nieprawdopodobnego talentu tejże osoby. Kamerunów też za chwilę wypchną laski kręcące filmy ślubne iphonami ( bo po co wydawać kase na sprzęt i go targać ze sobą)
I jak absolutnie nie mam nic do dziewczyn, tylko stwierdzam fakt na podstawie zdjęć z kursów fotografii ślubnej, gdzie znalezienie kursanta płci męskiej wśród kursantów powoli zaczyna graniczyć z cudem.
Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 21-11-2024 o 21:58
Gry to nie moja bajka, ale sprawdź
https://www.bing.com/videos/search?q...dzie&FORM=VDRE
jp
--- Kolejny post ---
Tak ..., oglądając TV
jp