Ile ile starszy jest twój komputer od S24? Kup nowego Maca Mini za 1/3 cenę Samsunga.
Ile ile starszy jest twój komputer od S24? Kup nowego Maca Mini za 1/3 cenę Samsunga.
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
Na pewno byłoby szybciej ale ja nie widzę :
- rozum : sensu
- emocje : potrzeby
kupna stacjonarnego PC mając smartfon który ponadto ma znacznie więcej funkcji/zastosowań (a praktycznie mamy go wszyscy)
Mobilny Linux, Android wypiera inne systemy z zastosowań osobistych, ta mobilność jest kluczem
Wolny komputer z W10 bez możliwości przejścia na W11 oraz zejście Microsoftu ze wspomagania W10 są u podstaw decyzji by teraz przejść całkowicie na system mobilny smartfon/tablet
Wszystko co robię na PC robię też na smartfonie/tablecie i to szybko i płynnie zarównio przy biurku jak i na kanapie czy poza domem
W zastosowaniach osobistych praktycznie wszystkie programy z PC mają odpowiedniki w Androidzie.
Ale .. nie zrezygnowałem z subskrybcji M 365 (30 zł/m) i dołączyłem do subskrybcji smartfon/tablet oraz nie zrezygnowałem z BT myszy i klawiatury no i stacjonarnego monitora które w szczególnych sytuacjach są dla mnie przydatne.
W osobistych zastosowaniach stacjonarne systemy PC zostały na peronie.
Ale ... każdy może uprawiać swoje hobby/zawód jak chce, jego czas i jego kasa
jp
Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 21-11-2024 o 09:14
puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
public.fotki.com/janusz-pawlak/
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Windows 11 też można postawić na sprzęcie niby nie spełniajacym specyfikacji technicznej. Wczoraj kupiłem dwie legalne licencje na WIN 10 Pro po zdemontowanych pecetach od oficjalnego partnera Microsoftu, i za każdą płaciłem 32 zł z groszami, a za podobną cenę można też kupić licencję na Win 11. Ostatnio MS zachęca do aktualizacji do Win 11 za free.
--- Kolejny post ---
Oglądam swoje zdjęcia na trzech różnych monitorach różniących się rozmiarami i rozdzielczością, i na każdym wygladają inaczej głównie pod kątem ostrości. Monitor w domu mam 27" 2560 x 1440 i ostro wyglądające na 100% zdjęcia już takie nie są na monitorze 24 " 1920 x 1080, ani na laptopie, gdy się też weźmie 100% widok, a więc nie wyobrażam sobie obróbki na takim pizdryku, jak smartfon bez popięcia go pod jakiś konkretny monitor, ale po wuj mi smartfon przy tym monitorze, jak mam PC, który wiele rzeczy więcej może?
Nawet taka głupia sprawa, jak szukanie czegoś na Aliexpress lepiej wychodzi na PC, niż na smartfonie. Kolega znalazł na smartfonie, na Ali, palnik na olej opałowy do pieca za 213 zł i się mnie pyta, czy nie znalazłbym mu tańszego, bo tam jest ponad 8 stów za przesyłkę. Szybko ustaliłem, że cena dotyczy elektronicznego sterownika, a sam palnik kosztuje prawie 3 tys. zł, ale na smartfonie nie można było do tego w ogóle dojść.
EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.