Pokaż wyniki od 1 do 10 z 196

Wątek: RF24-105mm F2.8 L IS USM Z

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: RF24-105mm F2.8 L IS USM Z

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Naprawdę dziwne, że ten aparat daje d.py praktycznie każdemu, tylko nie Tobie.
    No to tym bardziej ponowię pytanie, po cholerę go trzymasz, skoro jest taki niedobry? Skoro to taki złom, to trzeba go było oddać lub pogonić!!! Ja nie wnikam, czy jakimś testerom działa, czy nie. Ja się spotkałem z wieloma pozytywnymi lub bardzo pozytywnymi komentarzami o tej puszce i mogę tylko je potwierdzić. Nie jest to puszka bez wad, bo w bardzo zapylonym otoczeniu drobinki piasku potrafiły mi unieruchomić cześć przycisków, co nie zdarzyło mi się nigdy wcześniej, w żadnym innym aparacie. Dopóki nie pozbyłem się ich na dobre, puszka potrafiła się też przez to przywiesić. To na pewno jest wada aparatu, który niby jest uszczelniony. Ale jeśli chodzi o walory użytkowe, to rewelacyjny sprzęt. Ale w sumie twoje ciągłe wynurzenia mnie nie dziwią, bo zawsze najgłośniej krzyczą Ci, którym coś nie działa. I to jest zrozumiałe. Zadowoleni użytkownicy po prostu robią zdjęcia.
    Inna sprawa, że Tobie zawsze coś nie pasuje i jeszcze nie czytałem, żebyś z czegokolwiek był naprawdę zadowolony dłużej, niż przez chwilę. Ja od dawna postrzegam Cię jako smerfa marudę
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Ja od dawna postrzegam Cię jako smerfa marudę
    A ja Cię od dawna postrzegam jako ktosia, który nie omieszkuje się do kogoś przypier..ć personalnie.

Nic Ci do tego, czy ja jestem zadowolony z mojego sprzętu, ani tym bardziej, co ja mam zamiar z nim zrobić. Może mam zły setup w aparacie, ale jakoś nie widzę tu nikogo, kto by coś doradził w tej kwestii, a złote rady typu sprzedaj, jak Ci nie pasuje, możesz sobie wsadzić w dupę, bo musiałbym uprzedzić klienta, że sprzedaję mu coś, co w moim pojęciu jest złomem, albo najczęściej na taki wygląda.

Jeśli ja narzekam na sprzęt, to ktoś, kto się do takowego przymierza, ma kompendium tego, na co może, lub nie może, liczyć, a z twojej propagandy dowiaduje się tylko, że to propaganda nie poparta żadnymi dowodami.

Za chwilę wstawię coś, co żadnym narzekaniem nie będzie, a wręcz przeciwnie, tylko nie będzie miało żadnego związku z R7.
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

A ja Cię od dawna postrzegam jako ktosia, który nie omieszkuje się do kogoś przypier..ć personalnie.
    A postrzegaj sobie jak chcesz. Ani mnie to ziębi, ani parzy.
    Nic Ci do tego, czy ja jestem zadowolony z mojego sprzętu, ani tym bardziej, co ja mam zamiar z nim zrobić.
    Oczywiście. To twój sprzęt i jak masz ochotę, to wbijaj sobie nim gwoździe. Tylko potem nie narzekaj w kółko, że nie działa. Albo jak narzekasz, to licz się z tym, że nie wszyscy podzielą twoje zdanie. Jesteś na publicznym forum a nie w twoim TWA.
    jak Ci nie pasuje, możesz sobie wsadzić w dupę
    Ale piękne sobie świadectwo wystawiasz. Aż serce się raduje
    Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Może po prostu robisz mało wymagające jeśli chodzi o AF zdjęcia? Od kiedy zacząłem robić zdjęcia ptaków (tak jak kolega atsf) mam duże zastrzeżenia do AF w moim aparacie choć wcześniej zastrzeżeń nie miałem.
    Oj raczej strzał kulą w płot. Używam go głównie do fotografowania psów (zwłaszcza szalejących w ruchu) i trochę do ptactwa (ale to niszowo). 90% fot to bardzo dynamiczny ruch. Głównie używam śledzenia oka i AF trzyma się go jak przyklejony. Faktem jest, że fotografowane przeze mnie obiekty zajmują przeważnie znaczną część kadru, że nawet jeśli cropuję zdjęcie, to nie więcej, niż 20-30%.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Uprawnienia umieszczania postów