Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Wątek: Cała prawda o Canon Polska (...)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar atsf
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Cała prawda o Canon Polska (...)

Żadna powłoka na soczewkach nie ma prawa zejść przy normalnym czyszczeniu normalnymi płynami do czyszczenia soczewek. Jeżeli Canon nie zaznaczył w instrukcji obsługi jaki środek jest jedynie dopuszczalny, bo inne mogą zmyć powłokę, to jest to jego wina, i jest to ten sam casus, co z suszeniem kotów w mikrofalówce, czyli brak szczegółowych wytycznych użytkowania obciąża producenta, a nie klienta.

A do serwisu na Żytniej sam mam zastrzeżenia i wcale mnie nie zdziwiło, że olali gościa, a fakt, że telefony odbiera jakaś panienka, która o niczym nie ma pojęcia, a z technikiem się nie można połączyć, jest mi znany aż za dobrze, i woła o pomstę do nieba (a właściwie o rozniesienie tego pseudo serwisu na flekach).
    EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Domyślnie Odp: Cała prawda o Canon Polska (...)

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Żadna powłoka na soczewkach nie ma prawa zejść przy normalnym czyszczeniu normalnymi płynami do czyszczenia soczewek.
    Najczęstszy płyn to skroplona para z jamy ustnej
    I tutaj trzeba się zastanowić co wcześniej jedliśmy lub piliśmy. Mikstura kebaba z browcem może być bardziej szkodliwa od śledzika z wódeczką.

Tak serio to chyba jest coś na rzeczy. Już kilka razy obił mi się o uszy ten temat. Pierw traktowałem sprawę tej powłoki jako pojedynczy błąd użytkownika (może koleś miał czymś dziwnym nasączoną szmatkę), który stara się załatwić sobie darmową naprawę, ale tych głosów jest jednak już sporo i zaczynają to być osoby mniej anonimowe.

Uprawnienia umieszczania postów