Strona 239 z 296 PierwszyPierwszy ... 139189229237238239240241249289 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 381 do 2 390 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Tony & Chelsea Northrup proszą Sony o wdrożenie oprogramowania smartfona w swoich aparatach z mocowaniem typu E
    Uważają, że producenci aparatów muszą wdrażać użyteczność i łączność smartfonów do profesjonalnych aparatów. I ich zdaniem Sony jest jedyną dużą firmą, która może to zrobić ze względu na ich doświadczenie z linią Xperia. Co sądzicie o ich pomyśle?
    https://www.sonyalpharumors.com/tony...mount-cameras/

jp
    Ja sądzę, że wszystko już jest gotowe tylko ambasadorowie tej jakże szlachetnej marki muszą dobrze przygotować grunt.
    Slogan "Nasze korpusy FF zapewniają porównywalną jakość do naszych smartfonów" przyciągnie tą klientelę poszukującą innowacji.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Ja sądzę, że wszystko już jest gotowe tylko ambasadorowie tej jakże szlachetnej marki muszą dobrze przygotować grunt.
    Slogan "Nasze korpusy FF zapewniają porównywalną jakość do naszych smartfonów" przyciągnie tą klientelę poszukującą innowacji.
    Jest to fajna propozycja, ma się łatwo i przyjemnie fotografować aparatem, prawdą też jest że to Sony ma doswiadczenie smartfonowe (Xperia jest fotograficznie coraz lepsza, ale jak ma razie to drugi szereg). Propozycja mająca utrzymać poziom sprzedaży sprzętu foto.
    Mam jednak odczucie że działania/propozycja to wszystko za późno o jakieś 3-5 lat

Firma musi ciągle, bez przerwy sprzedawać.
    Co by mnie zmusiło do kupna nowego aparatu czy nowych obiektywów skoro w kieszeni spodni mam smartfon z 4 obiektywami. A to co nie może ten smartfon to załatwi ten aparat i te obiektywy które już mam.
    A dzieciaki wpierw dostają smartfon i tam poznają przyjemność fotografowania.
    I rozwój funkcji foto w smartfonach jest na prawdę imponujący.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 05-06-2023 o 17:00
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Nie zmieniaj tematu na Sony, ma być o Samsungu

Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez Karlbuk Zobacz posta
    Nie zmieniaj tematu na Sony, ma być o Samsungu
    Na CB każdy temat obsuwa się w kierunku udowadniania wyższości Najwyższego nad resztą szajsu, najczęściej Canona
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie

aparat to specjalizowane narzędzie - ma interfejs pozwalający na szybkie ustawianie parametrów - dla mnie już interfejs aparatu kompaktowego prowadzi do lekkiego wk..... - i zawsze wyduszam z siebie "niech implementują opcję - nie pomagaj, nie jestem idiotą wiem co robię" w kompaktach, ogłupienie takiego urządzenia żeby robiło co chcesz to męka - zasadniczo telefon (aparat w telefonie) i aparat fotograficzne to trochę inne urządzenia, w telefonie tak najprościej ujmując sprawę jest po prostu mniej parametrow do ogarnięcia, a nawet zaryzykowałbym twierdzenie że właściwie nic nie ma w telefonie do ustawiania więc jakiś specjalizowany interfejs jest zasadniczo nieistotny, już dedykowany przycisk spustu w mojej xperii jest szczytowym osiągnięciem ergonomii fotografowania telefonem.
    na szczęście nie mam aparatu fotograficznego sony więc nie uszczęśliwią mnie pomysłem Tonyego
    i niech zaimplementują program tematyczny "fotografowanie worka ziemniaków w piwnicy" bo może komuś brakuje takiego i nie wie jak to zrobić a to istotne aby zaspokajać potrzeby kupujących
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 05-06-2023 o 18:08
    EOS 3, 5D, R5

Miasto
    Zgorzelec

W normalnym aparacie Canona mamy tryb A+, którego nikt nie używa i kilka Picture Style, których nikt nie używa.
    Nie ma problemu żeby był jeszcze Smartfon+, który zdewastuje obrazek na podobieństwo smartfonu. Nie wierzę w entuzjastyczne przyjęcie takiej innowacji.
    Przy okazji będzie można powiedzieć, że profesjonalny sprzęt robi zdjęcia jak smartfon.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    aparat to specjalizowane narzędzie - ma interfejs pozwalający na szybkie ustawianie parametrów - dla mnie już interfejs aparatu kompaktowego prowadzi do lekkiego wk..... - i zawsze wyduszam z siebie "niech implementują opcję - nie pomagaj, nie jestem idiotą wiem co robię" w kompaktach, ogłupienie takiego urządzenia żeby robiło co chcesz to męka - zasadniczo telefon (aparat w telefonie) i aparat fotograficzne to trochę inne urządzenia, w telefonie tak najprościej ujmując sprawę jest po prostu mniej parametrow do ogarnięcia, a nawet zaryzykowałbym twierdzenie że właściwie nic nie ma w telefonie do ustawiania więc jakiś specjalizowany interfejs jest zasadniczo nieistotny, już dedykowany przycisk spustu w mojej xperii jest szczytowym osiągnięciem ergonomii fotografowania telefonem.
    na szczęście nie mam aparatu fotograficznego sony więc nie uszczęśliwią mnie pomysłem Tonyego
    i niech zaimplementują program tematyczny "fotografowanie worka ziemniaków w piwnicy" bo może komuś brakuje takiego i nie wie jak to zrobić a to istotne aby zaspokajać potrzeby kupujących
    Z tym workiem to AI.
    Można włączyć funkcję AI które stara się rozpoznać "co widzi" i jak rozpozna to tak "prowadzi" do zdjecia (maski, dedykowane ekspozycje) by to co rozpoznała było "najładniej" na zdjeciu.
    W S20 było kilka rzeczy do rozpoznania a w S23U jest już ponad 20.
    Worka z ziemniakiami jak na razie nie ma, jest żywność.

W klasycznym aparacie jak najbardziej możliwe do zaimplementowania

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 05-06-2023 o 18:42
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

W Sony serii a5000 był wkurzający interfejs jak z Windows, prawie żadnych opisów funkcji jak dla fotografa.
    Samsung miał dobrą lustrzankę z androidem NX galaxy i kompakty galaxy camera no ale nie ma... Odwrócił podejście. Więc Sony jest w tyle.
    Ostatnio edytowane przez Karlbuk ; 05-06-2023 o 19:17

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Z tym workiem to AI.
    Można włączyć funkcję AI które stara się rozpoznać "co widzi" i jak rozpozna to tak "prowadzi" do zdjecia (maski, dedykowane ekspozycje) by to co rozpoznała było "najładniej" na zdjeciu.
    W S20 było kilka rzeczy do rozpoznania a w S23U jest już ponad 20.
    Worka z ziemniakiami jak na razie nie ma, jest żywność.

W klasycznym aparacie jak najbardziej możliwe do zaimplementowania

jp
    z AI samsunga najbardziej lubię księżyc - AI widzi księżyc i podmienia na zdjęcie zrobione ... no właśnie czym?, pewnie podobnie można z ziemniakami zrobić, AI ma wielkie możliwości, mam pomysł fotografujesz dobrym sprzętem rodzinę i znajomych wrzucasz w model AI, a potem jak AI rozpozna kogoś to podmienia i wychodzą super fotki, można pociągnąć dalej producent wrzuca w model trochę zdjęć dzikich zwierząt, włączasz program "safari" na telefonie i jak zrobisz wiewiórkę w parku to zostanie pomieniona na słonia na sawannie, a jak krówkę na paswisku to aparat wygeneruje stado antylop w masai mara razem z rzeką i krokodylami (w ciekawym świetle) - rozmarzyłem się, w końcu dlaczego nie spełnić potrzeb użytkownika który do afryki nigdy nie pojedzie, a chciałby, czemu on ma być gorszy i nie mieć pamiątki zrobionej własnymi rękami z tego wielkiego spektaklu przyrody, no czemu przecież wszyscy jesteśmy unikalni i takie fotki podkreśliłyby naszą osobowość
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 05-06-2023 o 22:24
    EOS 3, 5D, R5

Strona 239 z 296 PierwszyPierwszy ... 139189229237238239240241249289 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów