Są fora, gdzie admin tylko interweniuje gdy ktoś robi totalny syf. W przypadku takich wątków dawno nastąpiłaby "samoregulacja" i zdyscyplinowanie trolla przez nieco ostrzejsze posty, ewentualnie admin by wywalił bez tłumaczenia.
Są fora, gdzie admin tylko interweniuje gdy ktoś robi totalny syf. W przypadku takich wątków dawno nastąpiłaby "samoregulacja" i zdyscyplinowanie trolla przez nieco ostrzejsze posty, ewentualnie admin by wywalił bez tłumaczenia.
Ostatnio edytowane przez Karlbuk ; 13-06-2023 o 13:07
Ale tu nie chodzi o Jana! Po cholerę nam w ogóle ten wątek o smartfonach, który tylko wprowadza ferment??? Jaki z niego pożytek??? Czy nie widzicie, że poza nim, nic się prawie nie dzieje na tym forum?
Ostatnio edytowane przez Heldbaum ; 13-06-2023 o 13:30
http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia
@Bangi Jak dla mnie to nawet dział jest nieodpowiedni dla wpisów o smartfonach: "Sprzęt fotograficzny innych firm". Nie było i nie ma kategorii w której smartfony kwalifikowałyby się w jakikolwiek sposób do SPRZĘTU FOTOGRAFICZNEGO! Definicja sprzętu fotograficznego jasno określa co wchodzi w jego zakres i całą pewnością nie są to pralki, garnki ani też smartfony!!!!!!!!!!!!!!!
Umieszczenie wątku "Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP" w dziale "Sprzęt fotograficzny innych firm" to kuriozum bo smartfon nie był i nigdy nie będzie ŻADNYM SPRZĘTEM FOTOGRAFICZNYM. Jest li i wyłącznie zabawką odmóżdżającą użytkownika co widać bardzo mocno w statystykach dotyczących wpływu smartfona na postrzeganie rzeczywistości przez dzieci i dorosłych. Coraz częściej mówi się o takich zjawiskach jak fonoholizm, nomofobia, czy też phubbing i cocooning wędrujący.
![]()
Ostatnio edytowane przez candar ; 13-06-2023 o 14:07
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
Nie podoba Wam się wątek, to go olejcie... Ja po prostu nie uczestniczę w wątkach, które mnie nie interesują. Podobnie nie biorę udziału w dyskusjach w internecie, które mnie interesują.
Generalnie jak w realnym życiu, coś mnie nie interesuje, nie biorę w tym udziału. Tylko tyle, ale dla wielu, aż tyle
Proste i skuteczne![]()
Tylko też wracając do wcześniejszej sprawy - czym innym jest krytyka wątku i czyichś poglądów, a czymś innym złośliwe wrzutki ad personam
Tu niestety masz rację, ale zawsze możesz coś zaproponować.
Reprezentując ortodoksyjne podejście masz rację. Masz prawo tak uważać, szanuję to.
Ostatnio edytowane przez Bangi ; 13-06-2023 o 14:49
Ostatnio edytowane przez candar ; 13-06-2023 o 21:51
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
"Sprzęt fotograficzny innych firm" może traktować o smartfonach, tylko muszą być one wyposażone w aparat. Pokażesz mi smartfona z tego roku, lub nawet takiego rocznego, który nie jest wyposażony w aparat?
Przepraszam Andrzeju, ale nie mam ochoty na takie dziwne przepychanki. Klituś bajduś![]()
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 13-06-2023 o 22:01
Pełno jest obecnie na rynku telefonów bez aparatu fotograficznegoTelefon NOKIA 105 2019 Dual SIM, TELEFON KOMÓRKOWY MAXCOM MM428 BB itp
No tak, to telefony dla seniorów nie potrzebujących wrzucania selfie na portale społecznościowe ^^
--- Kolejny post ---
Jeśli użyjesz statywu do rozstawienia namiotu w górach to będzie turystycznym sprzętem górskim
xD
I Ty masz czelność pouczać Jana... Na pytanie " Pokażesz mi smartfona z tego roku, lub nawet takiego rocznego, który nie jest wyposażony w aparat?" odpowiadasz
Przecież tego nie ma nawet jak skomentować.
Według linka którego sam wrzuciłeś to statyw jest sprzętem fotograficznym.
Widocznie Wasze wersje ChatGPT, mają różnych pracodawców...
http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia