Strona 216 z 296 PierwszyPierwszy ... 116166206214215216217218226266 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 151 do 2 160 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wadowice

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Cytat Zamieszczone przez Zephyr Zobacz posta
    Czy szybciej włącza? Jeśli masz odblokowanie czymkolwiek poza PINem/wzorem oraz skrót na pulpicie to uruchomienie zajmuje dokładnie tyle samo czasu. Zresztą czym jest czas uruchomienia wobec czasu poświęconego na liczenie?

Szybciej zobaczysz? Taaa szczególnie jak masz go w zimie pod kurtką a w smartfonie przecież jest coś takiego jak Always On Display. Zresztą od kiedy szybkość sprawdzenia czasu (różnica 1-2s) jest tak istotna i jak często sprawdzasz czas w ogóle?

Uchwyt rowerowy przecież doczepiasz tylko raz więc nie jest to jakiś kłopot. Montaż jest zresztą prostszy niż licznika rowerowego. Do tego masz dokładniejszy pomiar, więcej funkcji, lepszą widoczność i jeszcze ci mapkę wyrysuje jak jechałeś.
    Powiedz księgowemu, żeby korzystał z kalkulatora w telefonie to zabije Cie śmiechem i powie, gdzie można sobie wsadzić ten smartfonowy kalkulator.
    Jeżdzę sporo na rowerze i nie wyobrażam sobie trzymać w uchwycie telefonu za kilka tysięcy, bo w przypadku jakiegoś upadku przeważnie jest po telefonie. Tutaj zdecydowanie lepiej nadaje się licznik rowerowy - ale co ja Ci będę tłumaczył. Nie wiem czy wiesz, ale liczniki rowerowe też potrafią wyrysować mapkę, którą wrzucasz sobie potem na smartfona.
    Ostatnio edytowane przez Bulka159 ; 25-05-2023 o 12:20
    EOS M50 | EF-M 15-45 3.5-6.3 | EF-M 22 2.0 | EF-M 11-22 4.0-5.6
    EOS RP | RF 24-105 4.0 L | RF 35 1.8 | EF 85 1.8

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

"Po całości" smartfony oczywiście nigdy nie wyeliminują aparatów ale już wykosiły 90% wg statystyk dostaw aparatów i szkieł CIPA. Do specjalistycznych zastosowań aparaty (a przede wszystkim odpowiednie obiektywy) będą dalej potrzebne ale do przytłaczającej większości scen jakość ze smartfona jest więcej niż wystarczająca. Cały czas zaś następuje szybki postęp w obrazowaniu, czego nie można powiedzieć o aparatach. Ostatnio byłem zaskoczony jak świetnie tryb portretowy działa w nagrywaniu filmów. Szybko poruszający się obiekt cały czas w punkcie ostrości, kadr ładnie rozmyty i wszyscy, którym pokazałem myśleli że kręcone aparatem bo wiedzą, że mam takie hobby.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Bulka159 Zobacz posta
    Powiedz księgowemu, żeby korzystał z kalkulatora w telefonie to zabije Cie śmiechem i powie, gdzie można sobie wsadzić ten smartfonowy kalkulator.
    Jeżdzę sporo na rowerze i nie wyobrażam sobie trzymać w uchwycie telefonu za kilka tysięcy, bo w przypadku jakiegoś upadku przeważnie jest po telefonie. Tutaj zdecydowanie lepiej nadaje się licznik rowerowy - ale co ja Ci będę tłumaczył. Nie wiem czy wiesz, ale liczniki rowerowe też potrafią wyrysować mapkę, którą wrzucasz sobie potem na smartfona.
    Księgowy z kalkulatorem? Przecież od lat cała księgowość opiera się na arkuszach w excelu i programach księgowych. Niczego się ręcznie nie liczy.

Jeśli boisz się o telefon, zawsze możesz jakiś stary szrot używać. I nie potrzebujesz przekładać karty SIM żeby w pełni korzystać z GPSu.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wadowice

Księgowy z kalkulatorem? Przecież od lat cała księgowość opiera się na arkuszach w excelu i programach księgowych. Niczego się ręcznie nie liczy.
    Dziękuje, dla mnie EOT. Księgowi u mnie w pracy nie wyobrażają sobie pracy bez kalkulatora, pomimo, ze pracują w programach księgowych i arkuszach excel. Widać, że nie masz zielonego pojęcia o ich pracy.
    Ostatnio edytowane przez Bulka159 ; 25-05-2023 o 12:50
    EOS M50 | EF-M 15-45 3.5-6.3 | EF-M 22 2.0 | EF-M 11-22 4.0-5.6
    EOS RP | RF 24-105 4.0 L | RF 35 1.8 | EF 85 1.8

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Bulka159 Zobacz posta
    Dziękuje, dla mnie EOT. Księgowi u mnie w pracy nie wyobrażają sobie pracy bez kalkulatora, pomimo, ze pracują w programach księgowych i arkuszach excel. Widać, że nie masz zielonego pojęcia o ich pracy.
    To chyba jakieś zacofane stare baby, które uprawnienia robiły za Gierka. Przecież obecnie wszystkie dokumenty wprowadza się i tworzy z poziomu programu księgowego, który potem sam oblicza należny VAT, CIT itd. Sam zresztą przez pewien czas prowadziłem swoją księgowość w JDG i kalkulatora nie używałem.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Widzę postępy. Autor wątku przegląda swoje zdjęcia na TV, czyli dogadacie się idealnie w tej kwestii. Szczególnie polecam ostatnie zdjęcie autora wątku z sarenką w ogrodzie.
    Jeśli TV jest dobrej jakości to lepsze to niż ekran laptopa.
    Zdjęcie z sarenką moim zdaniem jest kiepskie. Nawet jak na smartfon. Widzę jednak, że jest mocno przycięte i chyba robione dłuższym tele. Lepiej byłoby zobaczyć oryginał.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

To chyba jakieś zacofane stare baby, które uprawnienia robiły za Gierka. Przecież obecnie wszystkie dokumenty wprowadza się i tworzy z poziomu programu księgowego, który potem sam oblicza należny VAT, CIT itd. Sam zresztą przez pewien czas prowadziłem swoją księgowość w JDG i kalkulatora nie używałem.
    Jak widać na załączonym obrazku pokolenie urodzone ze smartfonem w rączkąch podrosło już na tyle, że smartfona używa zarówno do wbijania gwoździ w ścianę, jak i w łazience do podcierania (stad te selfie paragonów w kiblu w poprzednich postach)
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Zdjęcie z sarenką moim zdaniem jest kiepskie. Nawet jak na smartfon. Widzę jednak, że jest mocno przycięte i chyba robione dłuższym tele. Lepiej byłoby zobaczyć oryginał.
    Powiedz to Jan Pawlak, że jest kiepskie, to skończy rozmowę z tobą i powie że jesteś "zacofany" jak cała reszta na tym forum.
    p.s proponuję przejrzeć jego pozostałe wypociny i rozmowy z nami na temat tych wypocin. Szybko zobaczysz jak zacofani jesteśmy względem hipernowowczesnej technologii obliczeniowej zaprezentowanej na zdjęciach Jana. Zapewniam cię, że takich "sarenek" znajdziesz o wiele więcej a konkretnych przykładów wyższości tejże technologii jak nie było w tym wątku tak nie ma nadal.
    POWODZENIA!
    P.S Pamiętaj że jesteś na forum fotograficznym, gdzie wielu z nas jest tu od dobrych 10 lat i wielu zajmuje się fotografią zawodowo. Trochę szacunku proszę.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

[QUOTE=Zephyr;1448089]I jeszcze makro:

--- Kolejny post ---

I jeszcze makro:
    Z50 https://ibb.co/GPLYT4D
    S23U https://ibb.co/GPLYT4D

Wiadomo, do aparatu nie był podpięty obiektyw makro tylko kit-zoom 50-250 ale mimo wszystko powinien zmasakrować smartfona z jego śmiesznym oczkiem. Tym bardziej, że w przypadku makro smartfon nie korzysta z głównej matrycy a obiektywu UWA z mikromatrycą 1/2.55"
    Niezła autotyrka tego łosia co bredził coś o Guciu nie oglądając zdjęć Omyłkowo dałem bowiem 2x ten sam link.
    https://ibb.co/2yFg3zh

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Szybko zobaczysz jak zacofani jesteśmy względem hipernowowczesnej technologii obliczeniowej zaprezentowanej na zdjęciach Jana.
    Ja to jestem zacofany i niepraktyczny. Dość, że na wycieczki zabieram R5 z gripem to jeszcze podpinam 85'ke 1.2 ds.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Niezła autotyrka tego łosia co bredził coś o Guciu nie oglądając zdjęć Omyłkowo dałem bowiem 2x ten sam link.
    Nie mierz innych swoją miarą.

ps.
    nie zakładam, że zrozumiałeś cokolwiek z tego co napisałem teraz i wcześniej.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 25-05-2023 o 13:23
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Jak widać na załączonym obrazku pokolenie urodzone ze smartfonem w rączkąch podrosło już na tyle, że smartfona używa zarówno do wbijania gwoździ w ścianę, jak i w łazience do podcierania (stad te selfie paragonów w kiblu w poprzednich postach)
    Nie onanizuj się tak często (oczywiście słoikiem i nie mam na myśli 1man1jar ale jasny obiektyw pod FF ;-) jak na sprzętowego onanistę przystało) to nie będziesz tracił wzroku. Gdzie ty widzisz jakiś paragon? Białe myszki też widzisz?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Powiedz to Jan Pawlak, że jest kiepskie, to skończy rozmowę z tobą i powie że jesteś "zacofany" jak cała reszta na tym forum.
    p.s proponuję przejrzeć jego pozostałe wypociny i rozmowy z nami na temat tych wypocin. Szybko zobaczysz jak zacofani jesteśmy względem hipernowowczesnej technologii obliczeniowej zaprezentowanej na zdjęciach Jana. Zapewniam cię, że takich "sarenek" znajdziesz o wiele więcej a konkretnych przykładów wyższości tejże technologii jak nie było w tym wątku tak nie ma nadal.
    POWODZENIA!
    P.S Pamiętaj że jesteś na forum fotograficznym, gdzie wielu z nas jest tu od dobrych 10 lat i wielu zajmuje się fotografią zawodowo. Trochę szacunku proszę.
    Nie szukam kolegów na internetach więc jest mi generalnie obojętne co kto powie czy pomyśli. To zdjęcie jest kiepskie ale były jakieś zdjęcia ze Stambułu, dużo lepsze. Poza tym i tak nie ma sensu oceniać jakieś skompresowne cropy pod względem szczegółowości. Najlepiej wrzucić kadry 1:1 w pełnej rozdzielczości i wtedy można porównywać.

Szacunek? No sorry ale fotograf to nie jest zawód prestiżowy, żebym japę otwierał z podziwu a potem zamykał bo "10-letni Pan FOTOGRAF powiedział więc causa finita" Ja się może zawodowo tym nie zajmuję ale regularnie i często fotografuję. Dokładnie 19 lat - w 2004 kupiłem pierwszy kompakt Kodaka.
    Ostatnio edytowane przez Zephyr ; 25-05-2023 o 13:33

Strona 216 z 296 PierwszyPierwszy ... 116166206214215216217218226266 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów