"Po całości" smartfony oczywiście nigdy nie wyeliminują aparatów ale już wykosiły 90% wg statystyk dostaw aparatów i szkieł CIPA. Do specjalistycznych zastosowań aparaty (a przede wszystkim odpowiednie obiektywy) będą dalej potrzebne ale do przytłaczającej większości scen jakość ze smartfona jest więcej niż wystarczająca. Cały czas zaś następuje szybki postęp w obrazowaniu, czego nie można powiedzieć o aparatach. Ostatnio byłem zaskoczony jak świetnie tryb portretowy działa w nagrywaniu filmów. Szybko poruszający się obiekt cały czas w punkcie ostrości, kadr ładnie rozmyty i wszyscy, którym pokazałem myśleli że kręcone aparatem bo wiedzą, że mam takie hobby.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Bulka159 Zobacz posta
Powiedz księgowemu, żeby korzystał z kalkulatora w telefonie to zabije Cie śmiechem i powie, gdzie można sobie wsadzić ten smartfonowy kalkulator.
Jeżdzę sporo na rowerze i nie wyobrażam sobie trzymać w uchwycie telefonu za kilka tysięcy, bo w przypadku jakiegoś upadku przeważnie jest po telefonie. Tutaj zdecydowanie lepiej nadaje się licznik rowerowy - ale co ja Ci będę tłumaczył. Nie wiem czy wiesz, ale liczniki rowerowe też potrafią wyrysować mapkę, którą wrzucasz sobie potem na smartfona.
Księgowy z kalkulatorem? Przecież od lat cała księgowość opiera się na arkuszach w excelu i programach księgowych. Niczego się ręcznie nie liczy.

Jeśli boisz się o telefon, zawsze możesz jakiś stary szrot używać. I nie potrzebujesz przekładać karty SIM żeby w pełni korzystać z GPSu.