Strona 209 z 296 PierwszyPierwszy ... 109159199207208209210211219259 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 081 do 2 090 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Założenie, że @Kolekcjoner nie wie, jak działa jego smartfon, i że trzeba mu w tym pomagać cytując elementarz, jest tak kuriozalne, że rynce i nogi opadajom
    A wiesz że zacząłem się zastanawiać co robię nie tak .... i nawet doszedłem do konkluzji....
    ... że do takich zdjęć lepiej wziąć aparat ....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez atsf Zobacz posta
    Co to w ogóle jest?! "Poczytaj mi Mamo"?! Zamiast siać propagandę cytując foldery reklamowe i instrukcję obsługi weź to, człowieku, zweryfikuj, a nie pitol bez sensu!
    Nie chcę nikogo obrażać, ale JP jak mantrę cytuje wyłącznie foldery reklamowe producenta. Przed drzwiami JP zapewne codziennie jest kolejka osób z garnkami Zeptera , Lidlomiksami oraz leżankami-masażerami. Ciekawe kto Jana namówił na zakup aparatu Sony A7R3 i szkieł GM bo to był najbardziej przestrzelony ekonomicznie zakup jego życia. Być może za domem ma tez jacht pełnomorski, nie wnikam....

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A wiesz że zacząłem się zastanawiać co robię nie tak .... i nawet doszedłem do konkluzji....
    A wystarczyło napisać do Jana P. jestem wręcz przekonany, że dokładnie i ze szczegółami wyklaruje co robisz źle, że masz nieostre zdjęcia ze smartfona To najlepszy tester sprzętu foto-video na C-B sądząc po jego zdjęciach oraz parametrach ekspozycji wykonywanych zdjęć (ISO 51.200 , itp)
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Ale szybkość AF to najmniejszy problem. Opóźnienia w wyzwoleniu migawki, zbyt długie czasy naświetlania - problemów jest znacznie więcej i S23 tu nic nie zmienił. Telefon sprawdzi się w wielu zastosowaniach, gdzie kiedyś używało się aparatów kompaktowych, ale zaawansowanego aparatu nie zastąpi nigdy. AI wiele nadgoni przy dobrym świetle, czy statycznym obiekcie, ale w innych sytuacjach sprzęt nie da rady! A zresztą po co ja w ogóle wdałem się w tą dyskusję
    ......szybkość AF, opóźninie wyzwolenia migawki, długie czasy naświetlania... podchodzisz do tego jak w klasycznych aparatach. A to jest zupełnie inna technologia tworzenia zdjęć.
    Warto przecztać, warto wiedzieć o czym się pisze. Prosto napisane
    https://informatykzakladowy.pl/fotografia-obliczeniowa/

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 17-05-2023 o 18:07
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Miasto

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    ......szybkość AF, opóźninie wyzwolenia migawki, długie czasy naświetlania... podchodzisz do tego jak w klasycznych aparatach. A to jest zupełnie inna technologia tworzenia zdjęć.
    Warto przecztać, warto wiedzieć o czym się pisze. Prosto napisane
    https://informatykzakladowy.pl/fotografia-obliczeniowa/

jp
    Jak do ściany! Przeczytaj chociaż z czym walczysz i z czego nie chcesz skorzystać oraz czego nie potrafisz zrozumieć!

Czyli krótko pisząc - czym jest „śledzenie w czasie rzeczywistym” w aparatach Sony

Jak to mówił klasyk: gadał dziad do obrazu....

ps.
    Janie! Zapraszam Cię z Twoim telefonem Samsung S23 na zdjęcia ludzi, psów, samochodów oraz samolotów wykonane w ruchu i zobaczymy kto z nas zrobi lepsze zdjęcia! Tu i teraz zapraszam na udeptaną ziemię do Gdyni. HOWGH!
    Ostatnio edytowane przez candar ; 17-05-2023 o 18:21
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ... że do takich zdjęć lepiej wziąć aparat ....
    Wszedłem dość głeboko w tą technologię i (dla mnie) jest jeszcze sporo rzeczy które lepiej robi się klasycznym aparatem i to zaróno z powodu (jeszcze) słabosci technologii optyki obliczeniowej ale także naszych/moich długoletnich przyzwyczajeń (gorestu) fotografowania aparatami.
    Mam/miałem spore trudnosci do przejscia do fotografowania specjalistycznym oprogramowaniem przeznacznym do konkretnych sytuacji zdjęciowych

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Miasto

Wszedłem dość głeboko w tą technologię i (dla mnie) jest jeszcze sporo rzeczy które lepiej robi się klasycznym aparatem i to zaróno z powodu (jeszcze) słabosci technologii optyki obliczeniowej ale także naszych/moich długoletnich przyzwyczajeń (gorestu) fotografowania aparatami.
    Mam/miałem spore trudnosci do przejscia do fotografowania specjalistycznym oprogramowaniem przeznacznym do konkretnych sytuacji zdjęciowych

jp
    Janie! Jeśli byłbyś facetem z ja...mi to byś podjął rękawice a tak mamy tylko nic nie wnoszące powtarzanie propagandowych sloganów osoby, która NIE CHCE I NIE POTRAFI STAWIĆ CZOŁA temu, co tu wypisuje...

Kilka postów wcześniej zachłystywałeś się zajeb...tą technologią AI w Twoim telefonie Samsung S23 a teraz śmiesz pisać, że masz "spore trudności do przejścia do fotografowania specjalistycznym oprogramowaniem przeznaczanym do konkretnych sytuacji zdjęciowych" Ale wiesz, że w aparatach fotograficznych oprócz trybów AUTO, PROGRAM, PASM jest także tryb MANUAL w którym można ustawić i sfotografować DOWOLNĄ scenę potrafiąc odpowiednio dobrać parametry ekspozycji ?

Jak można zaufać osobie, która na 209 stronie wątku poświęconego "Przydatności Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP" pisze wprost, ze nie posiada żadnych umiejętności, aby obsłużyć posiadany aparat fotograficzny oraz smartfon ??????????????????????
    Ostatnio edytowane przez candar ; 17-05-2023 o 18:47

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

To jedyny wątek na który można bardzo liczyć na naszym forum! Jeden pościk rano i cyk - kilka stron do czytania gotowe Trzeba go bardzo pielęgnować!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

jp
    Ale ja nie mam trudności z obsługą ani przyzwyczajeniami, moja szanowna małżonka dysponująca znacznie lepszym smartfonem od mojego także. Problem polega na tym że w przypadku fotografowania takich obiektów jak nasze psy smartfon robi zdjęcia kiedy on chce, a nie wtedy kiedy chce tego użytkownik. Aparat odwrotnie. To nasze doświadczenia.

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Trzeba go bardzo pielęgnować!
    Staram się ...
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-05-2023 o 19:55
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

jp
    Nie czarujmy się ale zdjęcia zaprezentowane przez Ciebie w tym wątku pokazują że raczej baaaaarrrrrdzo daleka droga przed tobą. Gadasz jak jakiś expert od wielu dziedzin a jedyne co pokazujesz to jakieś dziadowskie porównania vs sony ( ISO czy też źle ustawiony AF ) o tej ostatniej kozie( jelonek) na polu to już wstyd nawet pisać. Weź się do roboty chłopie i pokaż coś konkretnego. Coś co każdy oceni i powie - Ty no faktycznie wymiata ten Samsung. Potrafisz? Czy tylko gadać potrafisz?
    p.s chciał bym tez móc ocenić te specjalistyczne sytuacje w których musisz korzystać ze specjalistycznego oprogramowania. Mega ciekawe to dla mnie.

Candar, sugeruję przed napisaniem posta policzyć do 10, napić się herbatki z melisy. Pisząc nie nadużywaj wielkich liter, czerwonego koloru itp.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Strona 209 z 296 PierwszyPierwszy ... 109159199207208209210211219259 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów