Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
Panowie, wyciuągnęliście niepoprawne wnioski z tej wypowiedzi Sony. https://www.sonyalpharumors.com/surp...meras-in-2024/

Oznacza to tyle, bez żadnych interpretacji życzeniowych, że jakość z aparatów fotograficznych Sony będzie sprowadzana w dół do jakości telefonów komórkowych i to już w 2024.
Generalnie to już się to dzieje, od momentu przekrocznia w ff 24mpix, jakość sypię się w dół więc Sony jest na bdb drodze aby zrównać się z telefonami.

Żeby nie być gołosłownym, zanim przeszedłem z Nikona na Canona, miałem na teście sobie a7iii+sigma35 art. Zwykły portret na ulicy z bliska,is1600, raw, w pochmurny dzień ... nie ma co tutaj opisywać. Sony nadal nie chcę choćby w reklamach nie wiem co mi opowiadali a Kolega candar nie wiem jak namawiał I co z tego że niskie ISO jest super, istnieje również tak wysokie takie iso jak chocby 1600. a jak mam mieć jakość na wyższych iso jak z komórki to wybieram komórkę.
Widziałem wiele zdjęć z A 7III przy znacznie wyższym ISO, które były bardzo dobre, i sporo przy ISO 1600, albo nawet niższym, które były kiepskie, ale to zależy od światła, od jego charakteru, a nie od samego ISO.