Pokaż wyniki od 1 391 do 1 400 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Jeśli masz monitor 4k to jesteś skazany na rozdzielczość zdjęć ze smartfonu 50 Mpix (8160 x 6120) by móc na to patrzeć spokojnie, wtedy nie zobaczysz akwareli chyba że czasami (coraz rzadziej) trafisz na "wpadkę" AI.
    Przyjemność robienia zdjęcia, ok rozumiem i podzielam ale to kwestia przyzwyczajenia.
    Przez wiele, wiele lat aparatem a teraz gdy biorę go do ręki ....jakie to ciężkie
    Obsługa, było trudno ale teraz ławiejsza/szybsza gdy palce się już naumiały. Palcami obu rąk, więcej możliwości zmian/ustawień natychmiastowych gdy potrzeba niż w "programowanym" A7R3
    Ergonomia, to było najtrudniejsze, opanowałem. Jest bezpiecznie, szybko i łatwo (ale daleko do 1Dx)

Brak mi osłon na obiektywy i (nadal) na drugim miejscu dobrego wizjera.
    Za to jest sporo dedykowanych programów do robienie zdjęć w specyficznych sytuacjach zdjęciowych i sporo ułatwień i sporo nowych sensownych ustawień

Decyzja należy do Ciebie czy i jak głęboko/szybko wejdziesz aktywnie w świat smartfoto.
    To nowe doświadczenia, nowe wyzwania. Polecam

jp
    Całe szczęście nie jestem skazany, nigdy też nie byłem i niech tak zostanie
    Ja właśnie lubię ciężkie, oczywiście bez przesady. Lubię czuć co trzymam w dłoni. Oczywiście zestaw powinien być wyważony, aby nie męczył przy dłuższym używaniu. Uwielbiam też płytką GO, ale nie taką sztuczną, którą łatwo rozpoznać.
    Umiem obsługiwać aparat w smartfonie. Nie jest to przecież mega skomplikowane. Nie wiem tylko jaka decyzja należy do mnie. Ja wiem czego chcę i czego oczekuję. Zdecydowanie wybieram korpus FF jak wiem, że będę robić zdjęcia. Telefonem robię zdjęcia, gdy jestem tym faktem zaskoczony i nie jestem przygotowany. Jedno bardzo dobrze uzupełnia drugie, nie muszą się wykluczać.
    Skoro telefon potrafi tak "w locie" przemielić zdjęcie z tak malutkiej matrycy, to pomyśl jaki jest potencjał RAWa z pełnej klatki plus właśnie AI. W PS już mam filtry neuronowe, kolorowanie zdjęć BW, zmianę nieba, dodanie uśmiechu. Jednak można tym wszystkim lepiej "sterować" i daje to wrażenie naturalności. Zaraz dojdą kolejne funkcje i pewnie powstanie kilka dobrych programów bazujących na AI.

Uważasz, że nawet jeśli C/N/S nie zwietrzy okazji w AI, to inne firmy będą biernie się temu przyglądać? Kiedyś za granicą kupiłem Nikona Z7, sprzedający dołączył urządzenie Arsenal 2 Pro. Z7 już nie mam od dłuższego czasu, ale to coś mi zostało, gdzieś leży pewnie w szufladzie. Użyłem raz, żeby zobaczyć czy działa. Działa i nawet ma fajne funkcje. Prędzej czy później wejdzie takie urządzenie z jeszcze większymi możliwościami, wtedy nawet nie będzie potrzebny PS.

Tak ja to widzę.

//edit
    Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    A jak już kupujecie smartfon, to bardziej beżowy czy lawendowy? A może róż? Ciekawe jaki kolor wybrał Jaś. Czy kolor ma tez wpływ na zdjęcia? Może obudowa zbiera jakoś więcej światła? Cos jak biale L. To jest tak zaawansowany sprzęt, że na pewno i w tym względzie zastosowano jakieś hiperinteligentne rozwiązania. I etui! Takie z uszami króliczka.
    Ty pewnie masz czerwony
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 24-02-2023 o 22:45

Uprawnienia umieszczania postów