jedyną opcją dla mnie DSLR na jaką ewentualnie bym się skusił gdybym znalazł dobrą ofertę, byłby 5DsR, ale jak widzę trzyma ciągle bardzo wysoką cenę, w porównaniu do o zaledwie 3 lata starszego 6D
jedyną opcją dla mnie DSLR na jaką ewentualnie bym się skusił gdybym znalazł dobrą ofertę, byłby 5DsR, ale jak widzę trzyma ciągle bardzo wysoką cenę, w porównaniu do o zaledwie 3 lata starszego 6D
Jeżeli chodzi o bezlusterkowca to kupiłbym adapter. Nie chcę innych szkieł bo te co mam bardzo lubię i całkowicie mi wystarczają do mojej amatorskiej fotografii. Lustra raczej nie kupię bo mam mix obiektywów i FF mi nie podejdzie. Zobaczymy, najpierw muszę wykończyć 7D a to może potrwać![]()
Canon 7D mk2, Sigma 10mm 2.8, Sigma A 18-35 1.8, Sigma 35 1.4, Canon EF 70-200 2.8L, Canon 580 EX II
Czy AF z centalnego punktu w 6D mocno wyprzedza analogicznie centralny punkt w 5D mII ,czy to ten sam poziom???
Działa zauważalnie lepiej, ale nie ma jakiejś kosmicznej różnicy.
/ Canon /
Dziekiznajomy chce wejśc w lustrzanke i sam nie wiem co mu w takim budzecie doradzić
widze,że 5ka mu sie podoba
![]()
Ja wziąłbym 6D zamiast 5D II.
/ Canon /
pytanie bylo o 6d1 vs 5d3 (nie 5d2)![]()
Oczywiście tak jest w temacie. Nie chciałem tworzyc nowego wątku o juz starym sprzecie i pozwoliłem sobie tu zapytać o 6dI vs 5dII w kwestii AFu.. 5d3 z dyskusji wnioskuje,że to lepszy poziom af od 6d.