Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Wątek: Uzywane body 6 D, 5D Mark III co wybrać ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Uzywane body 6 D, 5D Mark III co wybrać ?

Masz 7d II, jak nie miałeś nigdy w ręce 6D to możesz się lekko zdziwić. 6D przy 7D to plastikowa zabawka...a jakbyś miał do czynienia z korpusami serii 1 to 6D to plastikowa zabawka z odpustu. Piszę tylko o wrażeniach czysto organoleptycznych/wizualno-dotykowych.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez rero Zobacz posta
    Masz 7d II, jak nie miałeś nigdy w ręce 6D to możesz się lekko zdziwić. 6D przy 7D to plastikowa zabawka...a jakbyś miał do czynienia z korpusami serii 1 to 6D to plastikowa zabawka z odpustu. Piszę tylko o wrażeniach czysto organoleptycznych/wizualno-dotykowych.
    Polemizowałbym z tym porównaniem do 6d serii 7.
    O ile porównując 6 do 7d1 to można mieć takie wrażenie, to jednak 7d2 jest wg mnie wykonany w bardzo podobnym plastikowym stylu jak 6d
    Nigdy nie miałem wrażania, że 6d to zabawka, ale oczywiście każdy może mieć inne odczucia.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez rero Zobacz posta
    dobre!

szkoda ze ogladajac zdjecia z 7d przy iso 400 w porownaniu z iso 800 w 6d, cisnie sie na usta okreslenie "aparat do zabawy", bo przeciez ludziom sie tego nie pokaze

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

Nie miałem nigdy 7d w ręku, ale 6d wygląda wg mnie mega solidnie i jest świetne wykonanie. Raz mi spadł na skałę w górach z wysokości bioder i zero śladów uszkodzeń.

Dopiero zaczyna

Piszę tylko o moich wyłącznie subiektywnych odczuciach co do wielkości/wykonania 6D. U mnie 6D nie zagościł zbyt długo. Nie potrafiłem się z nim dogadać jeśli chodzi o AF. Jeśli kupisz 6D a masz 7D mark II z pewnością poczujesz to samo. Podejrzewam, że w 5D mark III AF jest o niebo lepszy niż w 6D. Z góry piszę, że nie wiem tego na pewno, bo akurat z 5d mark iii nie miałem do czynienia. Ja swoje 6d zamieniłem na 6d mark II. Na pytanie czy jestem zadowolony odpowiem, że oceniam to body na 7 w skali 1-10.

Coś już napisał Awatar daris
    Miasto
    trójmiasto

przejście z 7dmk2 na 6d to raczej skok w bok a na pewno nie do przodu. Miałem 6d z dwa lata niby fajny ale jakiś taki nie do końca pełnosprawny Zainwestuj w 6dmk2.
    Ostatnio edytowane przez daris ; 22-01-2023 o 02:56
    Canon 7D mk2, Sigma 10mm 2.8, Sigma A 18-35 1.8, Sigma 35 1.4, Canon EF 70-200 2.8L, Canon 580 EX II

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

W dzisiejszych czasach stare 6D broni się jeszcze jakością obrazka i ceną na rynku wtórnym, niczym więcej.

Mój 6D był ze mną w 10 krajach i mam z niego mnóstwo świetnych kadrów, wrazenia odpustowosci nigdy nie mialem, a wytyralem go nieraz i zniósł wszystko.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

ja właśnie wczoraj wrzuciłem do paczkomatu moje 6D. Miałem go 8 lat, kupiony używany w Anglii, nie wiem ile ja nim zrobiłem, ale sprzedałem go przy przebiegu 31000 klatek ledwo. 1700zł się zwróciło, a dałem jakoś 800 albo 850 funtów za niego.

Coś już napisał Awatar daris
    Miasto
    trójmiasto

ja dokończę 7d i zamieniam na bezlusterkowca
    Canon 7D mk2, Sigma 10mm 2.8, Sigma A 18-35 1.8, Sigma 35 1.4, Canon EF 70-200 2.8L, Canon 580 EX II

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez daris Zobacz posta
    ja dokończę 7d i zamieniam na bezlusterkowca
    Ja też się napaliłem początkowo żeby kupić jakiś dslr FF ze względu na ceny i ilość szkieł EF jakie mam ale stwierdziłem że jednak to nie ma sensu i upoluję jakieś bezlustro.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów