Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1559

Wątek: Canon EOS R6

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Tak sobie obejrzałem Twóje protfolio i kurdę powiem, że sprzęt i jego zmiana to "przerost formy nad treścią" i powiem Ci, że wymiana A9 na r6 do tego co robisz, to - Każdy z nas ma tylko dwa życia. To drugie zaczyna wtedy, kiedy dociera do ciebie, że masz tylko jedno i nie chcesz go tracić na ciągłe poszukiwanie idealnego sprzętu" Daruj sobie, bo wrócisz na to forum i będziesz gadał jaki to wielki błąd zrobiłeś.

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Tak sobie obejrzałem Twóje protfolio i kurdę powiem, że sprzęt i jego zmiana to "przerost formy nad treścią" i powiem Ci, że wymiana A9 na r6 do tego co robisz, to - Każdy z nas ma tylko dwa życia. To drugie zaczyna wtedy, kiedy dociera do ciebie, że masz tylko jedno i nie chcesz go tracić na ciągłe poszukiwanie idealnego sprzętu" Daruj sobie, bo wrócisz na to forum i będziesz gadał jaki to wielki błąd zrobiłeś.
    A już myślałem, że zagoszczę tutaj na dłużej. I teraz co? Tak mam sobie iść po A9?

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	download.jpg
Wyświetleń:	115
Rozmiar:	6,4 KB
ID:	5236

PS. Pięknie mnie załatwiłeś moim własnym cytatem. Nawet jak kupię A9, to jest jeszcze tyle fajnego sprzętu, który czeka na zakup ;-)
    Canon R6 pokonał Sony A9II, ale dostał baty od OM-1, które po krótkim panowaniu zostało zdetronizowane przez A1
    Just Impress Me by TPS

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez TPS Zobacz posta
    A już myślałem, że zagoszczę tutaj na dłużej. I teraz co? Tak mam sobie iść po A9?

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	download.jpg
Wyświetleń:	115
Rozmiar:	6,4 KB
ID:	5236

PS. Pięknie mnie załatwiłeś moim własnym cytatem. Nawet jak kupię A9, to jest jeszcze tyle fajnego sprzętu, który czeka na zakup ;-)
    Ajjjj ale skucha. Kurde ja źle przeczytałem i zrozumiałem, że ty masz a9 i te szkła i chcesz to wymienić na R6
    Mimo wszytko do tych szkieł to sony lepiej i taniej będzie, W R będziesz miał odpowiedniki, ale z bagnetem EF więc na pewno będzie wolniej. Chyba, że sobie kupisz dwa zoomy RF 16-35 i 24-70. Wtedy bezie mega szybko i precyzyjnie.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

W R będziesz miał odpowiedniki, ale z bagnetem EF więc na pewno będzie wolniej. Chyba, że sobie kupisz dwa zoomy RF 16-35 i 24-70. Wtedy bezie mega szybko i precyzyjnie.
    Diabli wiedzą jak dane szkło EF zachowa się podpięte do R6 - czy tylko działa czy działa super.

Jest już cała masa filmików w sieci pokazujących rewelacyjną pracę testowanych szkieł EF z R6. Na pewno szkła z IS nie uzyskają z IBIS maksymalnych parametrów stabilizacji ale co do prędkości AF to wygląda to póki co bardzo zachęcająco. Nowe szkła EF dają radę ale lepiej to fizycznie sprawdzić w odniesieniu do wybranego szkła albo skorzystać ze sprawdzonej opinii.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Diabli wiedzą jak dane szkło EF zachowa się podpięte do R6 - czy tylko działa czy działa super.

Jest już cała masa filmików w sieci pokazujących rewelacyjną pracę testowanych szkieł EF z R6. Na pewno szkła z IS nie uzyskają z IBIS maksymalnych parametrów stabilizacji ale co do prędkości AF to wygląda to póki co bardzo zachęcająco. Nowe szkła EF dają radę ale lepiej to fizycznie sprawdzić w odniesieniu do wybranego szkła albo skorzystać ze sprawdzonej opinii.
    Mnie np. zaskoczyła info, że RF 501.2 jest wolniejszy od EF 501.2 na Rce

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Mnie np. zaskoczyła info, że RF 501.2 jest wolniejszy od EF 501.2 na Rce
    Może szkła EF nie wysyłają części informacji, które wysyłają RF i to może przyspieszać AF.
    Jeszcze za mało R6 na rynku ale ci ludzie, którzy intensywnie testują szkła EF podają informacje raczej pozytywne albo wręcz entuzjastyczne.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

W ciągu kilku godzin dowiedziałem się od Was więcej, niż wcześniej na innych forach. Co więcej - o wsparciu Canona mówi się wszędzie, podając za wzór.

Sekunduję Canonowi rozwoju systemu. Tak, czy siak, będę się tu kręcił.

Dziękuję!
    Canon R6 pokonał Sony A9II, ale dostał baty od OM-1, które po krótkim panowaniu zostało zdetronizowane przez A1
    Just Impress Me by TPS

Uprawnienia umieszczania postów