To nie problem. Tylko specyfikacja. I nie tylko z 400mm II. Nie jestem pewny w 100% ale to jest związane z zasilaniem i poborem prądu przez obiektywy. Ze wszystkimi starszymi sprzed 2012 roku tak jest. Podobnie z Sigmami.
Myślę że przy bardzo szybkich ruchach sprzydel migawka elektroniczna może rzeczywiście je nieco deformować. Pytanie czy ktoś to zobaczy? Wątpię. Ten problem jest głównie przy prostych długich przedmiotach jak np kij baseballowy, kij golfowy, itp.
Czy w R6 i R5 nadal występuje freze? Jak się sprawdza autofocus przy śledzeniu szybko poruszających sie obiektów.
Na przykład w M50, to oczywiście nie ta klasa sprzętu, to chwilowe zamrażanie obrazu, przy robieniu zdjęć w serii w trybie servo, uniemożliwiało skuteczne fotografowanie. W pewnym momencie traci się obiekt i nie ma do końca pewności czy to co widzimy w wizjerze, to jeszcze jest rzeczywisty obraz. Tego nie ma w lustrzance, oczywiście widać klapiące lustro, ale to nie przeszkadza w śledzeniu obiektów tak jak to jest w tym bezlusterkowcu.
Tak twierdzi. Jest jeszcze to:
https://canoncanada.custhelp.com/app...ing-high-speed
Mój pierwszy cyfrowy aparat to Olympus Ultra Zoom 2100 (do kupienia na Allegro za mnie niż 100 PLN :-)
Nie wejdę w ten system, ponieważ Oly kończy z tym biznesem. Obawiam się też, że iPhone 12 Pro z rewelacyjnym jak dla amatorów aparatem zaorze jeszcze bardziej rynek DSLR i będzie się działo. Tym co pokazał Jared Polin w kwestii możliwości iPhone Pro 12 dla wielu fotopstrykaczy to spełnienie marzeń w kwestii portretów i rozmytego tła (bokeh).
Mało brakowało a miałbym dwa systemy A6600 i D500. Nawet kupiłem Tokinę 11-20F2.8 pod Nikona, ponieważ byłem przekonany, że D500 kupię jako drugie body. Cena Tokiny była więcej niż bardzo okazyjna, więc zarobię na sprzedaży. Zrobiłem jednak zestawienie + / - DSLR vs bezlustro i DSLR, nawet to bardzo dobre jakim jest D500 odstaje w zderzeniu z A9. Oczywiście zestaw szkła + D500 ceną wygrywa i deczko uległem takim emocjom.
W chwili obecnej A9 mocno u mnie wygrywa. Co więcej, jestem skłonny zostawić sobie A6600 jako drugie body i mieć szklarnię wyłącznie od Sony. Dwa body mają swoją niezaprzeczalna zaletę, zwłaszcza w jednym systemie.
Na R6 wciąż zerkam.
Ostatnio edytowane przez TPS ; 03-11-2020 o 12:11
Canon R6 pokonał Sony A9II, ale dostał baty od OM-1, które po krótkim panowaniu zostało zdetronizowane przez A1
Just Impress Me by TPS
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com