Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1559

Wątek: Canon EOS R6

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Cytat Zamieszczone przez TPS Zobacz posta

Wedle pewnego francuskiego youtubera, R6 z AF-C ma 100% celnych strzałów, gdzie R5 w granicach 50%.

Cały mój dylemat bierze się z faktu, że R6 jest wycenione na poziomie A9. Dlatego tu jestem
    osobiscie unikam opini testerow z YT jak diabel swieconej wody.

nie znam sie na wszystkim , ale czasem przegladalem filmiki , akurat w tych tematach na ktorych sie znalem , chocby z racji przygotowania zawodowego . Zawsze wlos mi sie jezyl co ludzie potrafia opowiadac.

Testy AF z YT z zasady sa nic nie warte.
    to sa najczesciej nie testy techniczne a zbeletryzowane opowiesci - opisy wlasnych wrazen.
    Od umiejetnosc " lania wody " testera zalezy ich wynik .
    najczesciej pokazuje sie zielne okienko w celowniku , ktore w ulamku sekundy nadaza za ruchomym motywem ze zdumiewajaca szybkoscia tylko , ze to wcale nie oznacza , ze odleglosc zostala nastawiona prawidlowo. Oznacza to jedynie, ze aparat uznal, iz nastawa odleglosci jest prawidlowa , a ona wcale prawidlowa byc nie musi.

co do ceny - A9 jako aparat profesjonalny i rzeczywiscie jako ML pod wzgledem szybkosci AF imponujacy, byl jednak przelomowym na rynku w zakresie szybkosci AF w ML a kosztowal wiecej niz aktualnie R6.
    Za Jakis czas cena R6 tez spadnie.

Moim zdaniem nie ma rzeczywistej potrzeby wymiany a9 na r6 z pobudek racjonalnych . Bardziej z irracjoinalnych , jak np ciekawosc , chec zmiany sprzetu , poprawa samopoczucia nowym zakupem itd.

Chyba, ze puszka jest wyeksploatowana i czas ja zmienic , to wowczas mozna sie zastanowic nad zmiana systemu przy tej okazji - zmienic , czy pozostac?

Uprawnienia umieszczania postów