Pokaż wyniki od 1 do 10 z 819

Wątek: [ Pezet85 ] - portrety

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: [ Pezet85 ] nauka portretu

no to wygląda ten workflow nienajgorzej - mniej więcej to samo jest w linku który zapodałem - moim zdaniem color gradingu nie widać na tych zdjęciach np. 69 zdjęcie dobre do ekstensywnej obróbki bo ma małe kontrasty (z wyjątkiem tej plamy która tu zawsze będzie odciągać uwagę - zmienić jej kolor na blado niebieski przyciemnić w celach ćwiczebnych żeby było widać jak zdjęcie może wyglądać bez jasnej plamy w rogu) - oczywiście nie wiem jakiego efektu oczekujesz ale moim zdaniem color grading jest niewidoczny (może bardziej suwaczkami) rozjaśniłbym bym też twarz i może przyciemnił tło - modelka powinna trochę wyjść z tla janością kontrastem kolorem (do wyboru do koloru), color grading można robić na wiele sposobów jak nie masz weny to jednym z prostszych sposobów jest użycie filtra z niksofta (colorefex) i na pewno go bedzie widać na zdjęciu
    pusta warstwa do czyszczenia skóry? w filmie jest fragment o frequency separation ale najpierw warto ogarnąć całość potem szczegóły znaczy mam na myśli ze da się oglądac zdjęcie bez czyszcenia skóry i miec obraz jak to będzie wyglądało po czyszczeniu
    moim zdaniem obróbkę powinno być widać (w sensie aparat nie zrobi takiego zdjęcia, a nie np. świecącyxh obwódek czy innych tego typu efektów - normalnie napisałbym hadeerów ale to nie ten temat) ale oglądający jeszcze powinien być w stanie uwierzyć w to co widzi (co nie jest dużym wymaganiem bo ludzie uwierzą prawie we wszystko)
    wklejam dwa filmy
    https://www.youtube.com/watch?v=fHVUrs8ssLc
    https://www.youtube.com/watch?v=DozchEnVMag
    opisujące w miarę kompletny workflow - mniej niż dwie godziny oglądania pozwala porownać swój workflow z czymś konkretnym
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 06-09-2020 o 15:41

Uprawnienia umieszczania postów