ale z tego co widac nie jest sam.
a samotnosc we dwoje niczego zlego nie wrozy ;-)
na zdjeciu nie moge sie dopatrzec bledow balansu bieli.
jest ono zbalansowane raczej zimnawo , ale to nie jest bledem. to jest w granicach tolerancji.
Taki naturalnie chlodny odcien . Rzecz gustu. Ja lubie zimne odcienie, inni wola cieple.
jesli o cokolwiek moznaby sie przyczepic do tego kadru , to przepal na oknie. przydalaby sie leciutka poswiata firanki , cos co by wypelnilo papierowa Biel za oknem.
ale sam balans jest OK , choc nieco cieplejszy tez nie bylby bledem.
rzecz decyzju autora , na co sie zdecydowal.
Ostatnio edytowane przez Bechamot ; 30-03-2020 o 17:10
Załącznik 4363
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
![]()
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 17-04-2020 o 15:40
O losie...
Mina typu "jestem groźny"
Ciemno.
Jakieś dziwne ziarno.
Zdjęcie o małej rozdzielczości z jakiejś Nokii z XX wieku powiększone żeby wyglądało współcześnie.
Albo i współczesne ale zmasakrowane.
Generalnie lipa.
Moim zdaniem.
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Nie ma innej drogi jak cwiczenie.
jak mowia Niemcy " cwiczenie czyni mistrzem"
reka tutaj stanowi konkurencje dla twarzy , nie jest szczesliwie rozlozona - moim zdaniem rozklada ten obraz na lopatki.
Technika przychodzi z czasem sama jesli cwiczyc, ale wrazliwoisc plastyczna nalezy w sobie wyrobic.
nad tym sie pracuje bardziej niz nad Technika np przez obcowanie z dobrym obrazem.
Sugerowalby studiowanie portetow. Tak jak sie poprawia sposob wyrazania swoich mysli np przez czytanie wartosciowych ksiazek , tak samo obcowanie z dobrym obrazem przeklada sie na sposob wyrazania za pomoca obrazu.
sugerowalbym rzeczywiscie przegladanie albumow fotografizcznych lub malarskich o tematyce portretowej.
Faktycznie przydałoby się większe rozmycie, ale zdjęcie fajne bo naturalne
W tym obiektywie 1,4 też fajnie ostrzy, nie żałuj sobietym bardziej że kadr dość szeroki.
Pozy leżące to trudny temat jeśli mogę coś doradzić to nie pytaj o zgodę tylko rób z zaskoczenia, a potem pytaj o zgodę na publikację
![]()