Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1559

Wątek: Canon EOS R6

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    jak wiele innych rzeczy w aparacie.

Natomiast twierdzenie JP, że zubożenie sprzętu o pożyteczną rzecz czyni sprzet lepszym to jakieś kuriozum.
    Rozumiem że jest to Twoja reakcja na #29

Patrząc na koło trybów mam zawsze ustawione 1 lub 2 lub 3 i doskonale wiem jakie w danym zestawieniu są zaprogramowane ustawienia.
    Bez patrzenia gdziekolwiek.
    I jest ich znacznie więcej niż wyświetla górny LCD

Ale cieszę się że masz info w 3 miejscach, przyzwyczaiłeś się i że Ci "pasuje".
    I zgadzam się że LCD na górze jest "podbijający" psychikę tak samo jak gwiazdka mercedesa i tak samo zbędny we współczesnych ML

Musisz być jednak świadomym że jesteś epigonem starej technologii której atrybutu (....,górny LCD, ....) są "zbędne" w nowej technologii.
    Zgoda, wierzę Ci że dla Ciebie brak potrzeby górnego LCD to kuriozum

Liczy się wiedza jaki będzie obraz gdy nacisnę spust, jego widok "na żywo", liczy się histogram, zebra, wyświetlanie zarysu,...., czyli co i jak muszę ewentualnie zmienić by dostosować do swoich wyobrażeń i kontrolować/widzieć skutek tych zmian na obrazie przed naciśnięciem spustu.
    Czyli to co się dzieje gdy przyłożę oko do EVF w ML a nie zanim przyłożę oko

To znacznie lepsze niż wiedza tylko jakie są ustawienia parametrów które mogą zmieniać obraz pod moje oczekiwania, obraz który będę widział gdy zrobię zdjęcie o ile dobrze ustawiłem te parametry.
    A te parametry gdy chcę to widzę gdy są potrzebne, gdy je zmieniam.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 09-07-2020 o 08:06
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów