Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon eos r5

wedlug mnie ten aparat winen byc tanszy od mk4
    nie ma przeciez Lustra z calym mechanizmem , nie ma pryzmatu , nie ma modulu af , modulu pomiaru swiatla - prostsza konstrukcja.
    stabilizacja kosztuje ile ? - 500 usd ? nie wiem , chyba nie.

wydajnosc baterii , rozdzielczosc nie sa jeszcze znane.
    jak na razie niewiele znamy konkretow.
    guzikologia - Ergonomi Colaniego to raczej nie ma.
    wolalbym Kolo PASM - ale jest jak jest , trzeba sie bedzie z tym pogodzic.

I pytanie niemniej wazne - wolarka rawo-w ? Czym ?

sv
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    wedlug mnie ten aparat winen byc tanszy od mk4
    nie ma przeciez Lustra z calym mechanizmem , nie ma pryzmatu , nie ma modulu af , modulu pomiaru swiatla - prostsza konstrukcja.
    stabilizacja kosztuje ile ? - 500 usd ? nie wiem , chyba nie.
    Jasne, w takim razie A9 powinien kosztować 250$ a A7III powinni dodawać do piwa w Żabce.

Pełne uzależnienie

jestes w stanie napisdac rzeczowy post ?

lustro z napedem , modul af , pryzmat i modul pomiaru swiatla to 30 % ceny aparatu.

to sa oszczednosci , ktore czynia w ogole Technologie mf przy masowej produkcji tansza.

--- Kolejny post ---

wystarczyc to przewaznie wystrcza , ale jesli bedzie mial np 80 mpx , to oczywistym jest, ze sie przejdzie na s-raw , co skutkuje obnizeniem szumu i wzorstem dynamiki w stosunku do pelnej rozdzielczsoci.Tracimy na rozdzielczsoci zyskujemy na dynamice - naczynia polaczone
    pierwsze co zrobilbym to przejscie na nizsza rozdzielczosc , a jesli trzeba - to sie wykorzysta te najwyzsza.

Niestety ale z rosnaca rozdzielczosci optyki ( a te w RF podniesiono) , Konieczny jest wzrost rozdzielczosci matryc. Inaczej para idzie w gwizdek .

poniewaz model biznesowy sony okazal sie wielkim sukcesem , wiec spodziewam sie , ze canoan wypusci rowniez model o nizszej rozdzilcszoci , i bedzie je produkowal rownolegle z wczesniejszymi modelami przez dluzszy czas.

sv
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    jestes w stanie napisdac rzeczowy post ?
    Oczywiście. Tylko po co, skoro go i tak nie zrozumiesz?
    Na Twój post odpowiadam adekwatnym do Twojego poziomu komentarzem.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Oczywiście. Tylko po co, skoro go i tak nie zrozumiesz?
    Na Twój post odpowiadam adekwatnym do Twojego poziomu komentarzem.
    Slusznie , popieram .Tez tak bym zrobil , gdybym byl niedoinformowany.

Widze , ze jestes czlowiekiem niedoinformowanym , co sprawia mi porzykrosc, nie wypada mi pozostawic moje stanowisko bez uzasadnienia.

mkIV byl aparatem przeszacowanym. Jesli odniesiemy jego cene do n850 i s7IV , biorac pod uwage mozliwosci i wyposazenie , matryce , to jego cena byla oceniana przez rynek na poziomie ok 3300 euro. Niemal o 1000 euro byl przeszadcowany ( nowa cena na rynku europejskim to bylo ok 4250-4300 euro).
    Jesli odejmiemy od tego wartosc mechaniki i optyki , ktora w ML jest zbedna - ok 1000 euro , to mamy reserwe cenowa na wypdrodukowanie ML ok 2000 euro w stosunku do ceny MIV , co pozwala na produkcje modelu znacznie zaaawansowanego niz IV.

nie jest to nierealne . Czy Canon taka ceny utrzyma to nie wiem , ale rezerwa jest.

Ciekawi mnie , a wlasciwie nie , nie odpowiadaj gdyz wiem ( to ta prostolinijnosc) , na jakiej podstawie oceniasz moje komntatrze za bledne , skoro nic konkretnego o r5 nie wiemy . Wiemy tylko ze sie ukaze i wiemy jak bedzie z zewnatrz wygladal oraz ma miec IBIS . Akutrattemu przeczyles . Czy nie przesadzasz aby w swojej prostolininosci ?

Uprawnienia umieszczania postów