Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
nie spotkalem sie z obiektywem, ktory w LV AF by robil jaja. 6D2, 750D, M5, z korpusow ktore maja AF w LV, bo wynalazki typu 6D czy 5D2 pomijam, tam to byl ficzer na papierze.

mam taki, z ktorego pracy w LV nie jestem zbyt podekscytowany (50/1.4) chociaz i w kontrastowym AF to nie jest demon precyzji/szybkosci. ale nadal daleko temu do kompletnego rozjazdu, bo w LV (w 6D2) nawet ten 50/1.4 trafia w punkt ktory mu pokaze. tylko ten punkt jest na tyle duzy, ze to nie zawsze jest dokladnie to samo miejsce, ktore mialem na mysli, wiec niestety nadal trzeba focic z glowa...
Tak zdecydowanie trzeba myśleć gdzie i na co się ostrzy, bo cudów nadal nie ma.

jestes pewny ze z tym 24/1.4 jest wszystko w porządku?
Ciężko mi na o to pytanie odpowiedzieć - chyba tak. Jestem pierwszym właścicielem, nigdy nie upadł i nic z tego typu rzeczy. Tak jak wspominałem na każdym z dslr'ów wykazywał/wykazuje front focus ale mikroregulacja załatwiała/załatwiła sprawę...no może z pominięciem 5d2, bo tam zawsze było dosyć loteryjnie. No ale też ani 5d2 ani 24Lii nigdy nie miały zbyt pozytywnych komentarzy na temat AFa.
Kiedyś natknąłem się w necie na forum, gdzie ktoś pisał, że te szkła z początku produkcji (kilka pierwszych lat) miały problem z modułem AF i w późniejszym okresie Canon to po cichu naprawił. Nie jest to natomiast żadne potwierdzone info i proszę nie traktować tego w żadnym wypadku jako pewnik. Ogólnie w necie można znaleźć opinie użytkowników tego szkła chwalących obiektyw za nieomylność AFa jak i te zupełnie przeciwstawne. Więc nie wiem.

to co, mam zaczac wystawiac ostrzezenia za wycieczki personalne?
Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Nie mów proszę co kto ma pisać na forum, bo to nie Twoja rola tutaj. Jak będziesz dalej serwował tak agresywne wpisy to się pożegnamy.
Bardzo proszę. Szkoda tylko, że tak samo nie pilnujecie merytoryki na tym forum. Żeby doszukać się jakichś konkretnych informacji trzeba przekopać tonę postów nie na temat.