Pokaż wyniki od 1 do 10 z 692

Wątek: Canon 5D mark IV - oficjalnie

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon 5D mark IV - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez tmielcarz Zobacz posta
    Niestety czasami Sigmy tak mają - rozrzut AF pomiędzy kolejnymi zdjęciami może być całkiem spory i losowy, więc kalibracja nie pomoże. Możesz zrobić trzy rzeczy:
    * wykonywać wiele zdjęć tego samego kadru z nadzieją, że któreś trafi idealnie
    * sprzedać obiektyw
    * zamienić body na bezlustro - tam tego problemu nie ma
    Że Sigma nie lubi się z Canonem, to właśnie słyszałem. To co mnie najbardziej zastanawia to ta nagła zmiana. Przez pół roku ten obiektyw praktycznie nie schodził z 5D i zawsze trafiał na 1.4. Ot nagle z dnia na dzień postanowił zwariować z AF. A dodam tylko, że aparat nie doznał żadnego upadku, wstrząsy czy innego niepożądanego działania.

Bywalec

Domyślnie Odp: Canon 5D mark IV - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez Wonsz Zobacz posta
    Że Sigma nie lubi się z Canonem, to właśnie słyszałem. To co mnie najbardziej zastanawia to ta nagła zmiana. Przez pół roku ten obiektyw praktycznie nie schodził z 5D i zawsze trafiał na 1.4. Ot nagle z dnia na dzień postanowił zwariować z AF. A dodam tylko, że aparat nie doznał żadnego upadku, wstrząsy czy innego niepożądanego działania.
    Tego nie potrafię niestety wytłumaczyć. U mnie jak obiektyw nie dogadywał się z body to był w tym konsekwentny od początku do końca .

EDIT: A może updatowałeś firmware w body lub w obiektywie ?
    Canon EOS RP + 50/1.8 RF

Uprawnienia umieszczania postów