Dlaczego ciekawostka. Ludzie robiący zdjęcia są w zasadzie mądrzy, więc jeżeli sugerują się nie forum,A własnym mózgiem, to dokonuje dobrych wyborów.
Ciekawostka, bo pawlakowej autostrady coś w tym zestawieniu nie widać![]()
Wygląda na to, że nie mam problemu z pomiarem światła. Natomiast mam inny i też mnie to ciekawi o ile używasz manualnych obiektywów z przejściówką M42. Czy też masz problem z FF i BF. Dodam, że posiadam 5D I i 5D II i nigdy nie miałem z tym problemu. Na 5d IV problem występuje na każdym obiektywie. Nawet odesłałem aparat do serwisu. Gdzie niby skalibrowali AF ale hmm jest identycznie jak było.
to chyba Jakis zart. z tego powodu oddawac aparat do regulacji .
to swiadczy tylko o tym, ze mkIV ma czulszy AF.
wszystkie, doslownie wszystkie obiektywy m42 daja FF lub BF na indykatorze ostrosci i to wymaga mikroregulacji w aparacie dla kazdego obiektywu oddzielnie.
Dlaczego tak sie dzieje to nie chce mi sie juz wyjasniac , ale tak jest.
Kup normalny obiektyw a nie jakiegoś pleśnia na m42.
Jak sprawdzić przebieg migawki ?Szukałem w necie, ale nie znalazłem.
Panowie mam problem z moim 5D4. W weekend zauważyłem, że siatka w OVF nie pokrywa się z tą z LV.
Nie jestem pewien czy to norma, że z czasem coś się przesunie. Przez 10 lat fotografowałem 5D3 i nie miałem takich problemów. Nową 5kę kupiłem używaną z przebiegiem 800 strzałów... Może to był powód tak dobrej okazji.