Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale nie rozumiem jaki problem? Wystarczy kupić te niesamowicie postępowe puszki konkurencji - jak rozumiem jedynie słusznej firmy i nie tracić czasu tutaj na uświadamianie .....
    chciałem tylko odrobinę stonować ten mit o bardzo dobrych matrycach żebyśmy się nie zagubili w naszych rozważaniach - wydaje się że cała konkurencja używa nowszych technologii? nie tylko jedynie słuszny producent, ktoś jeszcze jest z tyłu?

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    A mi głupiemu podoba się obrazek z M50...
    mi to nawet się podoba obrazek z mojej xperii jak wysyłam mmsa do znajomych - każdy aparat znajduje swoje zastosowanie, a co dopiero taki m50
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 27-12-2018 o 00:02

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    chciałem tylko odrobinę stonować ten mit o bardzo dobrych matrycach żebyśmy się nie zagubili w naszych rozważaniach - wydaje się że cała konkurencja używa nowszych technologii? nie tylko jedynie słuszny producent, ktoś jeszcze jest z tyłu?
    Czyli jak konkurencja odstaje w innych dziedzinach to też będziesz przypominał w każdym możliwym miejscu ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Czyli jak konkurencja odstaje w innych dziedzinach to też będziesz przypominał w każdym możliwym miejscu ?
    nie - bo ja fotografuję canonem i nie widzę żeby to się miało nawet w dłuższej perspektywie zmienić i wady konkurencji zasadniczo mnie nie ruszają

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Canonem ciężko się robi zdjęcia pod słońce lub wogóle ciężko się robi zdjęcia jak się nie wie co to światło

Tak serio jednak mówiąc to różnice pomiędzy najlepszymi a canonowymi matrycami (które nie są w pełni isoless i nie mają pełnej mulistackowej budowy i prędkości) są tak naprawdę aptekarskie.
    około 2EV (zależy jak liczyć i co liczyć) na nowych i około 4EV na tych "bardzo dobrych" jeżeli przyjmiemy (mało optymistycznie) cały DR matrycy na 10EV no to rzeczywiście różnica jest aptekarska kilkadziesiąt procent

"jak się nie wie co to światło"
    "jak się nie umie używać światłomierza"
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 27-12-2018 o 10:19

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

około 2EV (zależy jak liczyć i co liczyć) na nowych i około 4EV na tych "bardzo dobrych" jeżeli przyjmiemy (mało optymistycznie) cały DR matrycy na 10EV no to rzeczywiście różnica jest aptekarska kilkadziesiąt procent
    A jakieś podstawy tych wyliczeń?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

A jakieś podstawy tych wyliczeń?
    Też mnie to intryguje skąd on bierze te wartości

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Też mnie to intryguje skąd on bierze te wartości
    Skoro wątek trochę dotyczy R to mamy porównanie matrycy R z konkurencją FF:
    http://www.photonstophotos.net/Chart...ny%20ILCE-7RM3

Są ludzie, którzy z tą "przepaścią" w DR potrafią żyć i gotowi są użerać się z tym technologicznym bublem.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Canonem ciężko się robi zdjęcia pod słońce lub wogóle ciężko się robi zdjęcia jak się nie wie co to światło

Tak serio jednak mówiąc to różnice pomiędzy najlepszymi a canonowymi matrycami (które nie są w pełni isoless i nie mają pełnej mulistackowej budowy i prędkości) są tak naprawdę aptekarskie.

Uprawnienia umieszczania postów