Ostatnio edytowane przez kmeg ; 06-03-2019 o 17:53
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 06-03-2019 o 14:49
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dziś w moje ręce trafiła R-ka z RF 24-105. Pierwsze wrażania mega pozytywne. To co mnie najbardziej urzekło to precyzja AF. Trafia wszystko bezbłędnie i moje szkła EF nabrały drugiego życia.
Więcej postaram napisać się po weekendzie, jak się pobawię bardziej i potestuję.
Na marginesie, uważam, że świetny design, dużo bardziej mi się podoba niż Sony![]()
Kapitan Wagner
Rozważałem Sony A7R III zamiast R, ale doszedłem do wniosku, że mam za dużo szkieł C.
Aktualnie plan jest taki, że R-ka zostanie na co dzień, wakacje, foty rodzinne, a za jakiś czas 6D mk II, który wykorzystuję do samolotów, wymienię na Nikona D850 i Nikkora 200-500 i to będzie GIT zestaw
Miałem od znajomego RAWy z A7R III, nie powiem, możliwości postprocesu były duże, ale jakoś Sony nigdy do mnie z niczym nie przemawiało, poza smartfonami, które używam od lat ja i moja rodzina![]()