Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Pisząc już całkiem poważnie.
Myślę że rzecz polega na tym że nawet jeśli Sony jest lepsze to ta lepszość nie dla każdego jest istotna. Zaryzykowalbym nawet twierdzenie że dla większości tak jest. Po prostu Canon to nie jest dobry sprzęt dla pewnej grupy odbiorców o specyficznych potrzebach i nie jest też dobry dla tych co potrzebują najlepszego sprzętu na świecie w testach. To nie złośliwość ale naprawdę tacy istnieją, po prostu dręczy ich że coś może być lepsze, ja nawet rozumiem że w wyjątkowych przypadkach to może powodować pewnego rodzaju zahamowanie twórcze. W ogólności jednak jest to czysty onanizm i snobizm. Myślę że to ostatnie tu na forum jest rzadkością. .......
Bez urazy, czytałem ten tekst kilka razy i nie do końca go rozumiem. Np co chciałeś powiedzieć w tym zdaniu:
"Po prostu Canon to nie jest dobry sprzęt dla pewnej grupy odbiorców o specyficznych potrzebach i nie jest też dobry dla tych co potrzebują najlepszego sprzętu na świecie w testach."
Piszesz o "lepszości", ale to nie są odczucia, to są mierzalne obiektywne parametry lub funkcje. Jestem sercem za canonem, ale chcę wydać pieniądze na lepszą puszkę, nie kierując się sentymentem.
Nie rozumiem usprawiedliwiania działań canona snobizmem, onanizmem, zahamowaniem twórczym, jego potencjalnych, może niedoszłych nabywców?
To wg mnie nadużycie.