Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Wypraszam sobie takie określanie.
    Ustawianie parametrów od góry to nawyk każdego normalnego fotografa. Tak było od początku małego obrazka. Tak są też skale przysłon i odległosci w obiektywach. Niektórzy na to patrzą.
    No tak, trzeba być nowocześniejszym i modnym. Kurcze, samochody to tak ciągle mają cztery koła. Co by tu zrobić lepiej i inaczej ….
    Na poczatku małego obrazka nie miałeś tych danych wyświetlanych na tylnym wyświetlaczu, ani w wizjerze.
    Dodatkowy ekranik to gadżet, Może byc przydatny, ale np. kilka dodatkowych przycisków w tym miejscu też byłoby przydatnych.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Cytat Zamieszczone przez adming Zobacz posta
    Na poczatku małego obrazka nie miałeś tych danych wyświetlanych na tylnym wyświetlaczu, ani w wizjerze.
    Dodatkowy ekranik to gadżet, Może byc przydatny, ale np. kilka dodatkowych przycisków w tym miejscu też byłoby przydatnych.
    Leika Oskara Barnacka miała skale czasów u góry. Tak jak i 99% aparatów małoobrazkowych wyprodukowanych później.
    Nikon pokazywał skale przysłon i czasów w wizjerze od bardzo, bardzo dawna. Czas był pokazywany igłą, skala czasów była na boku matówki. A skala przysłon - to załatwiono jeszcze wcześniej. Zwróć uwagę na maciupeńką skale przysłon na antycznych manualnych nikkorach, bardzo blisko bagnetu. To było widać w wizjerze, nad tą skala był pryzmat i skale było widać pod matówką. W latach 80-tych zaczęła się elektronika, mój Canon A1 miał wyświetlany (na czerwono nie LCD ) czas i przysłonę.

Ten gadżet jak mówicie jest w serii profi, ba na tylnej ściance jest oprócz kolorowego dużego LCD mały LCD BW. Proszę popatrzeć na Nikona D5, tylna ścianka poniżej dużego LCD. Tak samo Canon 1DX. 3 wyświetlacze.

Jeśli sa rzeczy, których nie rozumiecie to to nie oznacza, że one sa nikomu do niczego niepotrzebne.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 22-09-2018 o 10:00

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Jeśli sa rzeczy, których nie rozumiecie to to nie oznacza, że one sa nikomu do niczego niepotrzebne.
    Czego nie rozumiem, że moze byc przydatny? Że masa ludzi się przyzwyczaiła i starych drzew...

Ekranik nie zawadza, mogę go mieć. Jak zmieniłem aparat na taki bez niego, to nawet nie zauważyłem braku. Bo i tak zdecydowanie wiecej parametrów wyświetla sie na lcd/evf/
    Jednak jakbym miał wybierać ekranik vs, 3-4 dodatkowe przyciski funkcyjne/pokretło, to wybrałbym bez wahania tę druga opcję.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez adming Zobacz posta
    Czego nie rozumiem, że moze byc przydatny? Że masa ludzi się przyzwyczaiła i starych drzew...

Ekranik nie zawadza, mogę go mieć. Jak zmieniłem aparat na taki bez niego, to nawet nie zauważyłem braku. Bo i tak zdecydowanie wiecej parametrów wyświetla sie na lcd/evf/
    Jednak jakbym miał wybierać ekranik vs, 3-4 dodatkowe przyciski funkcyjne/pokretło, to wybrałbym bez wahania tę druga opcję.
    W pełni się z Tobą zgadzam.

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów