Pokaż wyniki od 1 do 10 z 678

Wątek: Bezlusterkowce Nikona

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Bezlusterkowce Nikona

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    To, że to jest duże to DLA MNIE plus. Ba, mogło by być większe, brak przycisków z lewej strony LCD, gorsza ergonomia. I tych przycisków jest niestety mniej.
    Stylistyka mi się tez nie podoba. Wolę to co daje Fuji w niektórych modelach czy Nikon Df.

Witaj w świecie zysku dla korpo.
    Muszą mieć co dodawać w kolejnych modelach, robią je jeszcze droższymi. Dodadzą drugi slot, geotagowanie, kilka fps.

Mogę. To jest dokładnie akku stosowany w bardzo wielu lustrzankach Nikona. EN-EL15. Zachowali coś - właśnie akku. Tylko na lustrzankach robi się na tym akku grubo ponad tysiąc klatek i mając aparat włączony choćby przez tydzień albo i dłużej. Witajcie w fantastycznym świecie ML (żart, mi na zasilaniu w akurat nie zależy, 2 akku mi starcza na wszystko, a drugi akku w gripie który kiedyś będzie).
    Jacku spore body ok. Ja miałem na myśli zestaw z7 +50/0,95 w porównaniu z odpowiednikiem Sony. Ta armata od nikona nie ma nic wspólnego z ergonomią itp. Podobnie 50/ 1,8 jest ponad dwa razy cięższe i większe od fe 50/1,8 i prawie dea razy cięższ i większe od 55/1,8. To znaczy, że chyba wszystko będzie większe i cięższe niż w systemie E.

A co do aku to jeśli tak jest to ogromna wtopa nikona bo a73 na mniejszej baterii robi chyba 700 fotek. Coś inżynierowie musieli skopać. Może ten wyświetlacz górny tak żre? ;-)

Uzależniony
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Odp: Bezlusterkowce Nikona

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Jacku spore body ok. Ja miałem na myśli zestaw z7 +50/0,95 w porównaniu z odpowiednikiem Sony. Ta armata od nikona nie ma nic wspólnego z ergonomią itp. Podobnie 50/ 1,8 jest ponad dwa razy cięższe i większe od fe 50/1,8 i prawie dea razy cięższ i większe od 55/1,8. To znaczy, że chyba wszystko będzie większe i cięższe niż w systemie E.

Nikon Nikkor Z 50 mm f/1.8 S: 12 elementów / 9 grup

Sony FE 50 mm f/1.8: 6 elementów / 5 grup

Sony Carl Zeiss Sonnar T* FE 55 mm f/1.8 ZA: 7 elementów / 5 grup

...
    Sony Carl Zeiss Planar T* FE 50 mm f/1.4 ZA: 12 elementów / 9 grup

Leica Summilux-SL 50 mm f/1.4 ASPH.: 11 elementów / 9 grup

Sigma A 50 mm f/1.4 DG HSM: 13 elementów / 8 grup

Carl Zeiss Milvus 50 mm f/1.4: 10 elementów / 8 grup

Carl Zeiss Otus 55 mm f/1.4: 12 elementów / 10 grup

https://www.optyczne.pl/porownaj.php...1313&add7=1152

inne 50-tki Nikona https://www.optyczne.pl/porownaj.php...=823&add3=1160
    Ostatnio edytowane przez capo-di_tutti-capi ; 23-08-2018 o 23:00