Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
No i road map z inwazją jasnych szkieł. Z tym, że ten f0,95 manual czyli to co jest już w słabym bagnecie E i jedne f1,2 w planie trzyletnim uuuuu mamy zderzenie marketingu z rzeczywistością. A miałem nadzieję, że ceny odstawionych na boczny tor soniaków zjadą pod strzechy....

https://www.dpreview.com/news/117687...8mm-f0-95-noct

--- Kolejny post ---

Technicznie masz rację to oczywiste ale z punktu widzenie użytkownika to podpinanie z takim czymś szkieł typu 50 czy 85mm traci sens. Rozmiarowo i wagowo będzie to to samo co dslr tylko drożej. Miałem na myśłi sens użytkowy.
ja uważam że ten roadmap jest conajmniej przyzwoity na początek uniwersalny zoom i komplet stałek 1.8 coś super jasnego a potem zoomy 2.8 to jest dobrze przemyślane, rozsądnie wycenione stałki 1.8 na ff to jest kiler.

co do przejściówki całkowicie się nie zgadzam - każda rurka wypełniająca różnicę odległości rejestrowej pomiędzy dlsr a bezlustrem wygląda jak wygląda tu dodatkowo musieli zmieścić popychacz przysłony - wygląd czegoś takiego jest nieistotny ważna jest precyzja wykonania (niemożliwa do osiągnięcia w produktach firm trzecich szczególnie made in china) i przeniesienie funkcjonalności - wygląd jest mało istotny tego się nie wiesza w salonie to służy do fotografowania - obiektywy rozmiarowo i wagowo dla fullframe będą zawsze podobne