A nie można tego wyciąć i wrzucić do działu "Jak obrzydzić fotografię"?
A nie można tego wyciąć i wrzucić do działu "Jak obrzydzić fotografię"?
Jak DxO twierdzi, że Sony jest "the best" to tak musi być! Hassel jest tylko dla szpanu, a Canon robi zdjecia na poziomie Nikona z lat 90'tych.
Nic tu nie pomoże wycinanie matryc/pixeli itd. Kiedy w koncu zrozumiecie, że majac Soniacza ocieracie się o XXII wiek.
Nie, ja już nic nie będę doprecyzowywał; polecam poprosić o wyjaśnienia tego Emila Martinec - on jest profesorem fizyki na U Chicago chyba, od kosmicznej teorii strun (sprawdź go w Wikipedii), może wskażesz mu błędy i wyjaśnisz ile ppi ma Twoja drukarka.![]()
Również na dpreview są takie fizyczne dyskusje o pikselach i na podobne tematy.
Tutaj proponuję zminić temat, na lżejszy bardziej w duchu cb, bo niektórzy koledzy będą mieli koszmarne sny w nocy na wspomnienie pani od fizyki.A to powyżej faktycznie lepiej gdzieś odizolować w jakimś wątku pod specjalnym nadzirem żeby nikt nie dostał nerwicy.
Ciekawe czy bezlusterkowiec FF Canona będzie miał korpus magnezowy i czy będzie do niego grip?![]()
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Testy obiektywow DXO MArk to w ogole ciekaowstka, ja widze ze Canony stoja tam nisko: https://www.dxomark.com/best-lenses-under-13000-dollars
A juz Samyang 85 mm 1.4 Asp stoi wyzej niz 135 mm 2.0 L -
Ale moze ja sie nie znam....
Wystarczy poczytać kto te testy w DxO robi, żeby nabrać ogromnego szacunku dla redakcji "Młodego Technika" z lat 80-tych. Najśmieszniejsze jest to ilu ludzi w swoje publikacje wkręcają i prowokują do zakupu - marketingowo majstersztyk. W sumie należy cieszyć się, że leica, Fuji czy canon nie dają się w to wciągnąć.