Strona 86 z 133 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 851 do 860 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    ? A 1EV różnicy nie widać? Zupełnie nie agresywnie pytam. Testujący wygląda na ogarniętego więc raczej wykluczam grube błędy w ustawieniach. Podejrzewam po prostu że PDAF na matrycy powoduje stratę jakości. W tym przypadku "co dwie soczewki to nie jedna" akurat działa na niekorzyść ... zupełnie inna kwestia komu i na ile to przeszkadza.
    tutaj dawalem paczkę rawów te same warunki z 6D i 6D2
    http://www.canon-board.info/canon-ds...ml#post1356601

wez sobie porownaj na tym czy normalnie robisz rawy i bedziesz mial swoje zdanie.
    Facet się pomylił z tym co podałem. Jak wziąłem rawy z ISO 100 na +3EV to jasniej miałem właśnie w 6D2 a nie 6D.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Ja nie widzę różnicy w jasności. Przynajmniej porównując z 5d3 bo starego 6d już nie mam. A wiecie, z czego może to wynikać ? Facet nie podał max przysłony, jeśli była domknięta, to nie zawsze przysłona domyka się idealnie tak samo. Już kiedyś gdzieś pokazywałem zdjęcia z domkniętą przysłoną, i mimo tej samej wartości zdjęcia były odrobinę inaczej naświetlone. Być może to był 16-35/2.8 domknięty do 4.0.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 29-09-2017 o 09:16
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez rzep Zobacz posta
    Ktos juz napisal, narzekamy, bo chcielismy kupic. Tom77, to bezkrytyczny fan marki, albo handlarz. Polecam testy, a nie opinie Tom77.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
    A ja myślę, że po prostu dla niego cena 6d2 nie jest zaporowa i tyle Sam napisałeś, że jak stanieje to kupisz więc jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze Za tyle samo możesz sobie kupić d750 i tyle. Ja nie rozumiem tego narzekania jak w przedszkolu. Jest cala masa tańszych firm niż Canon i chyba jako osoba, która mówi, że ma Canona od kilkudziesięciu lat powinieneś już to wiedzieć. Mogą wszystko sprzedawać taniej, dawać więcej, mieć mniejsza marzę i mieć problemy finansowe...
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 29-09-2017 o 10:41

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    A ja myślę, że po prostu dla niego cena 6d2 nie jest zaporowa i tyle Sam napisałeś, że jak stanieje to kupisz więc jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze Za tyle samo możesz sobie kupić d750 i tyle. Ja nie rozumiem tego narzekania jak w przedszkolu. Jest cala masa tańszych firm niż Canon i chyba jako osoba, która mówi, że ma Canona od kilkudziesięciu lat powinieneś już to wiedzieć. Mogą wszystko sprzedawać taniej, dawać więcej, mieć mniejsza marzę i mieć problemy finansowe...

Też wychodziłem z takiego założenia, ale po zrobieniu trochę testów D750 porównując z 6d stwierdziłem, że jednak póki co w Nikona wchodził nie będę . D850 jest światełkiem w tunelu, bo kolorystyka tam jest jakby nieco inna.

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Też wychodziłem z takiego założenia, ale po zrobieniu trochę testów D750 porównując z 6d stwierdziłem, że jednak póki co w Nikona wchodził nie będę . D850 jest światełkiem w tunelu, bo kolorystyka tam jest jakby nieco inna.
    Kwestia kolorystycznego gustu ale pomijajac to, d750 pomimo tego, że jest konstrukcją starsza jest w zasadzie lepszy w każdym aspekcie (szczególnie w marudzeniu o DR czy relacja jakość/cena). Ludzie mają więc wybór a mimo to zachowują się jak w przedszkolu.
    Z jednej strony jest zarzucanie innym fanbojstwa, etc a z drugiej kurczowe trzymanie się marki, na ktora się tak nawala
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 29-09-2017 o 11:29

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Nie no, nie ulega wątpliwości, że poza obrazowaniem / kolorystyką puszki Nikonowe są niemal w każdym aspekcie lepsze. Kwestia obrazowania jest sprawą indywidualną, jednemu się podoba ten, drugiemu inny producent. Ja używam aktualnie 2 systemów (Sony + Canon) i jestem w stanie i z jednego i z drugiego uzyskać podobną kolorystykę, z Nikona nie byłem w stanie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Przecież w Nikonie nie chodzi o zdjęcia i kolory, tylko o fakt posiadania sprzętu z dobrą specyfikacją i wysoką pozycją w rankingu DxO. Resztę załatwia się na forum, a nie tracąc czas na fotki

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Przecież w Nikonie nie chodzi o zdjęcia i kolory, tylko o fakt posiadania sprzętu z dobrą specyfikacją i wysoką pozycją w rankingu DxO. Resztę załatwia się na forum, a nie tracąc czas na fotki
    Jakoś ogólny poziom fotografii prezentowanych na obu forach temu przeczy...

PS: Mnie w Nikonie przeszkadza jego... ergonomia. Tak, to nie pomyłka.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    d750 pomimo tego, że jest konstrukcją starsza jest w zasadzie lepszy w każdym aspekcie (szczególnie w marudzeniu o DR czy relacja jakość/cena).
    Warto zaznaczyć, że jest nawet tańszy niż nowe 6D.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Jakoś ogólny poziom fotografii prezentowanych na obu forach temu przeczy...
    Do tego ich liczba. Na forum nikonowym jest więcej dobrych zdjęć niż tutaj wszystkich (łączni z tymi nie w galeriach).

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    PS: Mnie w Nikonie przeszkadza jego... ergonomia. Tak, to nie pomyłka.
    To faktycznie ciekawe. A mnie szkła, a konkretnie to, że mam Canonowe.

Strona 86 z 133 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów