Strona 36 z 133 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Nie! Nie! Nie! Bez DR szerokiego jak odległość Ziemi do Księżyca nie idzie zrobić dobrego zdjęcia!
    Body to urządzenie o określonych, mierzalnych parametrach technicznych. Jednym z nich jest ten nieszczęsny DR. Dopóki Canon nie umiał zaoferować sensora o parametrach zbliżonych do konkurencji to canonierzy raczej milczeli. Ale od 80D, 1DX2 i 5DIV wiadomo co może sensor DP Canona. Oferowanie czegoś zauważalnie gorszego w puszce za 2k $ może być odebrane jako niezasłużona szykana. Jakie fotki skleci dany użytkownik to jedno ale każdy płaci tą samą kasę bo kupuje konkretne parametry techniczne.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Początki nałogu Awatar KNC

Zdjęć Wam jeszcze nie pokażę, bo zanim pucha do mnie dotrze to pewnie poniedziałek, albo wtorek - mieszkam w PGRze :P
    Miałem niedawno w czatowni 6D, zrobiło na mnie dobre wrażenie. Obrazek lepszy niż z mojego 1D4. W nowej 6d2 nie będzie gorzej. Przyda mi się odchylany lcd z w końcu użytecznym AF w trybie lv.
    W tym co robię nie mam w zwyczaju ani nie mam potrzeby wyciągania cieni +5ev więc ten problem mnie nie obchodzi.
    Kupiłem taniej niż regularna cena, zyskam iso, cały obrazek z mojej 400tki, większa rozdzielczość, poprawi się komfort focenia w czatowniach i innych dziwnych pozycjach dzięki gibanemu ekranowi z AF. 150tys wyzwoleń migawki to dla mnie 10 lat focenia :P

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Nie! Nie! Nie! Bez DR szerokiego jak odległość Ziemi do Księżyca nie idzie zrobić dobrego zdjęcia!
    nie deprecjonowałbym korpusów z dużym DR - jeden potrzebuje dużego DR inny 12 klatek na sekundę bo co 12 zdjęcie mu wychodzi i jak zrobi więcej to może coś wybrać - różne są metody fotografów prowadzace do dobrego zdjęcia ale na koniec zostaje zdjęcie, a nie metoda i nikt sie nie zastanawia czy było robione przez dwa tygodnie czy dwie sekundy i czy korpus strzelał jak karabin maszynowy lub czy to był ten jeden naświetlony kadr - liczy się to co widać na zdjęciu .

a w przypadku 6D2 raczej chodzi o uczucie użytkownika do naszej ulubionej firmy i odpowiedź na zasadnicze pytanie - "kto kawo je....jet" DR to szczegół techniczny, a jak się się jeszcze kiedyś dowiemy np. od twórców MLa że cytując innego użytkownika tego wątku "tak sie komuś ubrdało" to będzie radośnie.

firma oferuje inne korpusy z dużym DR np. 1DX2, 5D4 czy 80D - jest wybór.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 27-07-2017 o 23:30
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Coś już napisał

Poczekajmy na więcej testów już jest w sprzedaży, więc zaraz pojawią się testy. Ja czekam na optyczne.pl
    I w stu procentach popieram to co napisał Marfot.
    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
    Ostatnio edytowane przez maik30d ; 28-07-2017 o 10:51

Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez maik30d Zobacz posta
    Poczekajmy na więcej testów już jest w sprzedaży, więc zaraz pojawią się testy. Ja czekam na optyczne.pl
    Myślę, ze testy przygotowanych profesjonalnie portali już niewiele wniosą. Cud się nie wydarzy. DR jest lichy i jeżeli jakiś firmware lub software-owa korekta Canona w wywoływaczkach nie dokona cudu to zostanie to co jest .
    Natomiast narasta we mnie nadzieja, że zwykli użytkownicy odkryją pozytywne walory tego body.
    Rozpoczęła się wysyłka i sporo pozytywnych reakcji w świecie. Jeśli nie wyjdzie jakieś grube jajo to będzie to jakaś alternatywa na przeczekanie.
    Pewnie kupię to body bo ma gibany dotykowy ekranik ale jakiś walor fotograficzny byłby miłym bonusem .
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Bywalec Awatar Paviarotti
    Miasto
    Jędrzejów/Kraków

Cytat Zamieszczone przez KNC Zobacz posta
    A ja właśnie kupiłem.
    Pochwal się jak przyjdzie!
    Szczególnie jak rozłożenie i skuteczność AF i obrazek z matrycy
    5D3, 6D, 50D, S14/2,8, 17-40/4L, 24/1.4IIL, S50/1.4EX, 85/1.8, 100L macro, 135/2L, 70-200/2.8L, 100-400L

Początki nałogu Awatar KNC

Jasne. Dziś wysłali, więc w poniedziałek powinien być, a jakieś foty dziczyzny pewnie wieczorem

Pełne uzależnienie
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Natomiast narasta we mnie nadzieja, że zwykli użytkownicy odkryją pozytywne walory tego body.
    Do tych zwykłych użytkowników zapewne zaliczą się wszyscy aspirujący do miana astrofotografów, no przynajmniej ci którzy będą chcieli sobie nakręcić jakieś fajne time-lapse z rozgwieżdżonym niebem w roli głównej. Pod poniższym filmikiem zostały wystawione praktycznie same pozytywne komentarze ("Wow! That is amazing!", "impressive . . . !", "woow..beautiful", "Stunning work!", "epic video !" itp. itd.) co raczej nie ma miejsca przy innych filmikach dostępnych na YT poświęconych temu aparatowi.

http://www.youtube.com/watch?v=IBMP7OsmcMc

Miłośniczki selfie z aparatu pełnoklatkowego również nie powinny czuć się zawiedzione. Jeśli na dodatek będą posiadały tak drobne dłonie jak ta chyba sympatyczna dziewczyna z poniższego filmiku to ten aparat będzie dla nich szczytem ergonomii - cała dłoń spoczywa na gripie i jeszcze troszeczkę zapasu zostaje, po prostu bajka.

http://www.youtube.com/watch?v=eeezLCMWt10

Wielbiciele zdjęć krajobrazowych wszelakiego rodzaju zyskają nowe perspektywy (dosłownie).

https://www.youtube.com/watch?v=GaboqfkxkOw

Wszystkie filmiki zostały opublikowane na kanale Canon Australia. Oczywiście w żadnym z nich nie ma ani słowa o zakresie dynamicznym, skupiają się tutaj bardziej na sprzęcie (budowa, funkcje) niż na zdjęciach powstających za jego pomocą.

Miłośnikom korzystania z GPS Canon sprawił miłą niespodziankę (jeśli można to tak w ogóle określić) czyli coś dostępnego do tej pory tylko w modelach 1DX Mark II oraz 5D Mark IV. Wyłapałem to na forum CR.

Canon EOS 6D Mark II Has Begun Shipping

Page 143 of the manual. The GPS has the two modes the 1DX MKII has, you can set it to always keep GPS connected or have it power down when you turn the power switch off.
    U nas to będzie na stronie 221:

Z ciekawych rzeczy wpadł mi jeszcze w oko świetny francuski test wersji przedprodukcyjnej (chociaż pracującej pod firmware takim jak wersja produkcyjna czyli 1.0.2). Co w nim takiego ciekawego?

- dźwięk migawki (niestety mimo najszczerszych chęci nie udało mi się go wysłuchać)

- test stabilizacji w trybie filmowania

- podany czas opóźnienia migawki

- test czasu reakcji AF w słabym świetle w zależności od ilości tego światła oraz techniki ostrzenia (wizjer optyczny lub podgląd Live View)

- test powtarzalności AF w trybie AI SERVO wraz z przykładowymi zdjęciami

Tego chyba na Optyczne.pl nie omówią dlatego ten test jest taki ciekawy.

https://www.focus-numerique.com/refl...k-ii-3365.html (oryginalny francuski test)

https://translate.google.pl/translat...-text=&act=url (oryginalny francuski test przetłumaczony przez Google na język angielski, tutaj nie będą wyświetlały się podklejone filmiki z YT)

W tym modelu aparatu podobno pojawia się po raz pierwszy jakaś nowość? której nie ma żaden inny model aparatu Canona a która może zainteresować filmowców.

A real 1/25 s in video

Until now, Canon SLRs could not go down to a 1/25 sec shutter in video; They were therefore blocked at 1/30 s for a recording in 25p. The 6D Mark II (like the next models, probably) now offers a 1/25 sec shutter closer to the cinema. A small change that should also limit the flicker effects under some lighting.

Miasto
    Zgorzelec

Pierwsi właściciele 6DII publikują swoje fotki:
    6D Mark II Owners Unite! Discuss and post Photos! -- Canon EOS Digital Cameras in photography-on-the.net forums

A na Fredmiranda oficjalny wątek rozpoczął RobDickinson (ten, co ukradł RAW-a z 6DII i dał @cgarcia do analizy - od tego zaczęła się burza o lichy DR w 6DII):
    Official: 6D Mark II image thread ... - FM Forums

Pojawiają się też RAWy (lub DNG) z produkcyjnych egzemplarzy:
    http://www.fredmiranda.com/forum/top...372/1#14124306
    Ostatnio edytowane przez marfot ; 29-07-2017 o 06:00

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    cienie czorne jak bobo żeby szumy nie wyłaziły (albo to szumy nie wylazły - wstawić co się woli) - jeśli to wybór fotografa to ok ale jeśli to wybór wymuszony przez sprzęt to jest kupa - z mojej perspektywy to ja nawet lubię ciemne (a nawet czasem takie czarniawe) cienie (ale nie takie jak na tych zdjęciach z linku) ale chciałbym mieć wybór - ja zwykle mam ale to wymaga pracy. oczywiście posty jak zwykle - emejzing, looks very good - takie opinie można poczytać też np. o każdym kiszkowatym szkle dowolnej firmy - od opinia internetowa człowieka który słabo rozróżnia co jest emejzing a co emejzing nie jest i wszystko jest dla niego emejzing - podejmowanie decyzji zakupowych na podstawie takich opinii to pomyłka.

ten aparat powinien pozwolić na uzyskanie szczegółów i kontrastu w cieniach i jednocześnie ciemnych czerni nawet przy takim DR jak podobno ma to powinno być możliwe .
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 36 z 133 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów