Też wątpię. Jak nie używany to ok, ale czego sklep ma być straty przez czyjeś widzi mi się
Też wątpię. Jak nie używany to ok, ale czego sklep ma być straty przez czyjeś widzi mi się
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Sklep przyjmie, ale "Konsument ponosi odpowiedzialność za zmniejszenie wartości Produktu będące wynikiem korzystania z niego w sposób wykraczający poza konieczny do stwierdzenia charakteru, cech i funkcjonowania Produktu."
Oczywiście trzeba podkreślić, że chodzi o "konsumenta", czyli zakup na fakturę na firmę odpada.
wszystko sie zgadza,
ale dalej teoretyzując jesli zrobisz 1000 klapnięc, a migawka dajmy na to ma gwarancje na 150 000 to co należy się im 1/150 wartości?
murowana sprawa w sadzie polubownym lub powszechnym
(dlatego moja córka ma co robic jako radca prawny w federacji konsumentów)![]()
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Dokładnie. Ale nie jest tak, że towar ma być nieużywany.
Nie przyjąłbym aparatu z przebiegiem 1000 klatek na zwrot konsumencki. Chyba, że z obniżeniem wartości początkowej.
O obiektywach wiem prawie wszystko
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Trudno powiedzieć. Na szczęście już nie handluję aparatamiTa ustawa jest wymyślona po to, żeby klient mógł towaru dotknąć, przymierzyć, sprawdzić itp. Ma na to 14 dni, ale nie znaczy to, że może przez 14 dni towaru używać, czy dopiero po wykonaniu 1000 czy więcej zdjęć stwierdzić, że jednak aparat mu się nie podoba.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Serio myślicie że większość sklepów sprawdza przebieg po odesłaniu aparatu? Ja myślę, że mają to głęboko. Co najwyżej sprawdzą czy zgadza się numer seryjny z tym na pudle.